islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4877
EURO
34,7551
ALTIN
2.492,56
BIST
9.531,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Tunuslu Göstericiler Petrol Tesisini İşgal Etti

Tunuslu Göstericiler Petrol Tesisini İşgal Etti

Mirat Haber Ajansı

Göstericiler Tunus’un güneyindeki büyük bir petrol pompalama tesisini kapattı. Bu, ülkenin geri kalmış güney bölgesindeki istihdam ve ekonomik kalkınma için haftalarca süren protestoların artmasının sonucu. Perşembe günü yüzlerce protestocu, Tatuin kasabasının güneyindeki çölde bulunan uzak Kamur üretim alanına girmeye zorladı. Sahaya, bir helikopter de dahil olmak üzere, büyük bir kuvvet grubu konuşlandırıldı. Ancak güvenlik personeli ile “Tatuin pes etmiyor” diyen ve milli marş söyleyen protestocular arasında şiddet ortaya çıkmadı.

Gösteriler, ülkenin en marjinal bölgelerinden biri olan Tunus’un güneyinde haftalarca süren huzursuzluğu izliyor. Yıllardır ortalamanın üstünde işsizlik, başarısız altyapı ve az gelişmiş bir özel sektörden kaynaklanarak bölgede yaşamı olanaksızlaştırdı. 9 Temmuz’dan bu yana, Kamur yakınlarındaki çölde birkaç düzine gösterici kamp kurdu. Diğer gruplar, tesisi işgal etmeden önce Perşembe günü onlara katıldı. Protestocular hükümeti Tunus’taki en yüksek oranlardan biri olan bölgede %30 oranında işsizliği azaltmak için petrol şirketlerinde ve altyapı projelerinde istihdam yaratmak için 2017 mutabakatını uygulamaya çağırıyorlar. Son gösteri, Tunus liderlerinin Başbakan İlyas Fahfah’ın Çarşamba günü istifasını takiben siyasi çıkmazla karşı karşıya kalmasıyla geldi. Birkaç parti meclis başkanı Raşid Gannuşi’yi görevden almaya çalıştı. Bir hafta içinde başbakan bulunamazsa, Eylül ayına kadar güven oyu alması gereken bir hükümet oluşturulamayacağından genel seçime gidilmesi tehlikesiyle Meclis müzakereleri daha da yoğunlaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.