islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4985
EURO
34,8273
ALTIN
2.475,69
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Türkiye, Hem İranlı Hem de PKK’lı Teröristleri İmha Ediyor

Türkiye, Hem İranlı Hem de PKK’lı Teröristleri İmha Ediyor

Türkiye’nin terörle mücadelesi çok yönlü olarak devam ediyor. Suriye’de PKK’YPG teröristlerinin işgal ettikleri bölgeden Türkiye’ye yünelik terör faaliyetlerinde bulunan İranlı Şii teröristler ile YPG’li teröristlere ayrı ayrı noktalardan operasyon düzenlendi.

Bugün öğlen saatlerine doğru ajansalara düşen “Suriye’deki İranlı milislerkimliği belirsiz uçaklar tarafından vuruldu” şeklindeki haberin detaylarına ulaştık.

Şii teröristleri hedef alan uçaklar Suriye’nin Irak Sınırına yakın El Bukemal Şehrindeki İranlı teröristlerin askeri kampı ve mühimmat deposuna düzenlenen hava akınlarında bu bölgedeki bütün silah ve mühimmat depoları havaya uçurumdu. İlk belirlemelere göre 4 PKK’lı iki de Esed rejimine bağlı teröristler öldürüldü.Bölgede hava gözlemi yapan Rus, İran, Suriye ve Irak hava gözlem ve savunma merkezlerinden de gelen açıklama aynı yöndeydi: “Menşei ve nereden geldiği bilinmeyen uçaklar” olduğu belirtildi.

Aynı saatte eş zamanlı olarak yine Irak sınırına yakın ve yine PKK’YPG çetelerinin işgali altında olan Bağuz kasabasında çok büyük oranda patlama meydana geldi.

Bağuz’da da PKK’YPG teröristlerine ait mühimmat depoların havaya uçurulmasının yanısıra bir çok teröristin de öldüğü .ilgisine ulaşıldı. Görgü tanıkları, Bauz’da aynı andan birden fazla yerde meydana gelen patlamalar sonrasında teröristlerin tünellere kaçtıkları ve halen bu tünellerden çıkmadıkları belirtiliyor.

Suriye’nin doğusunda İran Devrim Muhafızları adlı resmi terör örgütüne bağlı güçlerle ve İran tarafından desteklenen Şii milislerinin etkisinin ülkenin diğer kesimlerine oranla daha fazla olduğu biliniyor. 

Bu arada hava akınını yapan Türk Hava Kuuvetlerinin olduğu öne sürülüyor. Savunma sanayii uzmanları, Türk Savunma Sanayiinin son zamanlarda büyük atılım yaptıklarını ve savaş uçaklarını radarda hayalet haline getiren yazılımlar geliştirdiğini belirtiyorlar

ETİKETLER: Terörist
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.