Gündem

TÜRKİYE OLMADAN GAZZE’DE ÇÖZÜM BULMAK ZOR

ABD‘nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, MSNBC televizyonuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye gibi bölgesel güçlerin desteği olmadan, Gazze’de çözüm bulmak zor.” Dünyada rejimler değişebilir ama coğrafya değişmez. Türkiye her zaman önemli olmaya devam edecek.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerle ilgili değerlendirmeler yaptı. Bunun yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye’nin alacağı pozisyon ve İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı Türkiye’nin tutumu hakkında değerlendirmeler yaptı.

Flake, “Ukrayna’daki savaş kuzeyde, Gazze’deki savaş güneyde ve Türkiye tam ortada. Türkiye, çoğunluğu Müslüman olan bir ülke olarak Filistinlilere yakınlık duydukları çok açık. Bu sebeple, İsrail’in Gazze’ye müdahalesini sıkça eleştiriyorlar,” dedi.

Jeff Flake, Türkiye’nin garantörlük teklifini vurgulayarak, “Kalıcı barış için diğer bölgesel ortaklarla çalışmaya hazırız. Türkiye, iki devletli çözümü destekliyor. Bu sebeple birlikte çalışacağımızı umuyorum. Bölgesel güçler olmadan Gazze’de çözüme ulaşmak zor,” dedi.

Flake, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki duruşunu ele aldı. Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğini desteklediğini, Ukraynalıların Türkiye’den aldığı SİHA’ların savaşta büyük rol oynadığını belirtti.

Ayrıca “Türkiye, Montrö Sözleşmesi’ni kullanarak Rus savaş gemilerini Karadeniz’den uzak tuttu. “Türkiye, tahıl anlaşması müzakerelerinde ve esir takasında kilit rol oynadı,” ifadelerini kullandı. “Türkiye’nin Rusya ile enerji dahil çeşitli alanlarda ilişkileri var. Ancak, yaptırımların delinmemesi konusunda da kararlılar.” Dedi.

Flake, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay verme sürecine de değindi. “Dünyadaki rejimler değişse de coğrafya aynı kalır. Türkiye’nin önemi devam ediyor,” dedi. İlk başlarda Türkiye, İsveç’in NATO’ya katılmasına karşı çıkan ülkeler arasındaydı. Sorunlar vardı ama çözüldü,” ifadesini kullandı. Çözüm sonrası, ABD Kongresi Türkiye’ye 23 milyar dolarlık F-16 satışını onayladı. Flake, bu durumun Türkiye’nin işbirliği yapma kapasitesini desteklediğini belirtti. “NATO’daki en büyük ikinci ordu ve hava kuvvetleri Türkiye’de,” dedi.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

7 saat ago
  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

9 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

11 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

12 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

12 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

13 saat ago