islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,57
BIST
9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

“TÜRKİYE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİDİR”

“TÜRKİYE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİDİR”
11 Mayıs 2023 13:26
A+
A-

Ülkemiz özgürlükler ülkesidir…

Hem de o kadar özgürsünüzdür ki, siyasi suçlardan cezaevinde olsanız dahi, Selahattin Demirtaş misali cezaevinden siyasetinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

İşin garip tarafı ise, böyle bir şeye zinhar izin vermeyecek olan Batı ülkelerini daha özgürlükçü olarak lanse edebilir, diğer taraftan da Türkiye’yi  özgürlüklerin kısıtlandığı üçüncü dünya ülkesi bir yer olarak gösterebilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, sizin gibi düşünmeyen ve giyinmeyen insanları laiklik ilkesini bahane ederek mürtecilikle suçlayabilir, onları okullara almayabilir, Üniversite kapılarında coplayabilir ve ağlatabilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, yarışmalarda dereceye girmiş kız çocuklarını başörtülü oldukları için tekme tokat sahneden indirebilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, “dağda ki çoban ile benim oyum bir olmamalı” da diyebilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, seçimle gelen insanları diktatörlükle bile suçlayabilirsiniz…

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, dinin bile üzerine baskı kurmaya çalışabilir, ezanları Türkçeye çevirip okutabilir, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerime Nutuktan sure ve ayetler koymaya çalışabilir, asıl ayet ve sureleri de çıkarma niyetine girebilir, Namaz vakitlerini beşten ikiye indirme konusunda çalışmalar yapabilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, halk ile farklı frekansta olduğunuz sebebiyle bir türlü iktidara gelemediğinizden dolayı, askeri cuntalardan medet umar, darbeleri de alkışlayabilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, İHA’lar ve SİHA’ları kamuoyu nezdinde küçük düşürmek için “Bunlar maket uçak” diyebilir, burada gecesini gündüzüne katarak çalışan binlerce insanın onuruyla oynayabilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, “Tıpış tıpış sandığa gidip bana oy vereceksiniz” diyebilirsiniz…

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, “bu sefer Kılıçdaroğlu seçilmezse, iç savaşa çıkar” diyerek, halkı tehdit bile edebilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, seçimlerden önce insanlara traktör dağıtacağınızı söyleyebilir, seçimden sonra bu vaadi unutabilir, halkın da unuttuğunu zannederek bir sonraki seçimler öncesinde bütün ailelere altın vereceğiz diye vaatte bulunabilirsiniz…

Mesela Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, “Her şey çok güzel olacak” diyerek birçok vaatte bulunup büyükşehirlere belediye başkanı olabilir, “Kaybedecek bir dakikamız bile yok” diyerek mazbatanızı alabilir, ama diğer seçimlere kadar çivi bile çakmayabilirsiniz.

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, hiç düşünmeden ve kim ne der diye de korkmadan, terör örgütlerinin bağlantılarıyla istişare edebilir, iktidara geldiğiniz taktirde “Yüz yıl önce kurulan Cumhuriyeti yıkacağız” diyenlere özerklik sözü bile verebilirsiniz…

Türkiye öyle özgür bir ülkedir ki, sizden ayrılıp parti kuran ve Cumhurbaşkanı adayı olan bir insanı, adaylıktan çekilmesi için tehdit bile edebilirsiniz.

Size yemin ediyorum ki, özgürlüklerin bu kadar çok olduğu başka bir ülke yok!

Yok, gerçekten yok!

Bizim ülkemizde çok fazla özgürlük var…

Hem de çok fazla..

Selam, saygı ve muhabbetlerimle..

 

Şaban Doğan

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.