islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

DIŞ İŞLER BAKANLIĞI VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA TEKLİFİMİZ

DIŞ İŞLER BAKANLIĞI VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA TEKLİFİMİZ
27 Mayıs 2024 09:59
A+
A-

Takriben dört bin yıl önce Rabbimizin “İnsanlara Haccı ilan et…” buyruğu ile Hz. İbrahim Peygamberle başlayan, son ve cihanşumûl (evrensel) Peygamber Hz. Muhammed’le de aslî hüviyetine bürünerek varlığını sürdüren Hac, Kıyamet Günü’ne kadar devam edecek İslâmî bir mu’cizedir.

Bu mu’ciyeye her yıl tanık olmaktayız.

Kur’ân’da işaret buyrulduğu üzere  Haccın müminlere sağlaması gereken siyasi, ilmi, ekonomik ve kültürel faydalara tanık olmak ve bunun için de hacda halklar düzeyinde Müslümanlar arasında tanışmayı sağlamak ve ilişkileri başlatmak gerekir.

 193 ÜYELİ  BM’E BAĞLI MÜSLÜMAN ÜYE SAYISI 56’DIR

BM’nin şu anda 193 üye devleti olup hepsi de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesidir. Hemen her devletten hacca gelen Müslümanlar vardır.

1969 yılında kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı üye devlet sayısı 57 olup bunların 56’sı da Birleşmiş Milletler üyesidir.

HER DEVLETTEN GELEN HACI VARDIR

Bu devletlerin ülkelerinden hacca insanlar gelmektedir. Müslüman halklar arasında, halklar düzeyinde de bağlantılar kurmak gerekir. Hac pek büyük fırsatlar sunmaktadır.

TEKLİFİMİZ

Dış İşleri Bakanlığımız ve Diyanet İşleri  başkanlığımız organizesiyle hacılarımız arasından seçeceğimiz bazıları dil bilen hacılarımızdan oluşturacağımız  heyetlerle hacı çadırlarına ziyaretler yapılmalıdır.

Giderken Kur’ân-ı Kerîm, Türkiye’mizi tanıcı bazı materyaller ve hurma türü hediyeler de götürülebilir.

Ancak böylesi atılımlarla hac amacına ulaşabilir.  Bu tür ziyaretlerin manevi faydaları yanısıra oluşabilecek maddi faydaları da pek büyük olur.

Geç kalınmış sayılmayız. Bu sene bile bir başlangıç yapılabilir.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.