islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5221
EURO
34,8500
ALTIN
2.487,24
BIST
9.553,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Ukrayna Krizinde Çözüme Doğru

Ukrayna Krizinde Çözüme Doğru

Cumhurbaşakın Erdoğan’ın Türkiye’ye daveti Rus lider Vladmir Putin tarafından kabul edildi. Kremlinden yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Sayın Viladmir Putin’i daveti memnuniyetle karşılanmış ve davete icabet edilecektir” denildi.

Erdoğan’ın davetini kabul eden Putin’in Ukrayna sorununu barışçıl yollardan çözme taraftarı olduğu  değerlendiriliyor.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş noktasına gelen krizle ilgili bir çözüm umudu doğdu. Paris’te bir araya gelen taraflar, 2014 tarihinde imzalanan ateşkes anlaşmasına sadık olduklarını deklare ettiler.

Bu açıklamadan sonra hem NATO hem de ABD tarafından gerilimi arttıran açıklama yapılması ise kafaları karıştırdı.

Dün Paris’te görüşmek üzere bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya devlet başkanlarının danışmanları, ortak bir deklarasyon yayımladılar. Fransa cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayımlanan deklerasyona göre taraflar 2014 yılındaki Minsk Anlaşması’na sadık kalacaklarını ve görüşmelerin bu çerçevede yürütüleceğini açıkladılar.

Fransa Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan deklerasyonda aynen şu cümleler kullanıldı:

“Minsk anlaşmalarının uygulanmasıyla ilgili diğer konulardaki farklılıklara bakılmaksızın ateşkese koşulsuz uyulmasını destekliyorlar.”

Sırasıyla Eylül 2014 ve Şubat 2015’te varılan Minsk anlaşmaları, Nisan 2014’ten bu yana 14.000 kişinin ölümüne neden olan Donbas’ta hükümet birlikleri ve silahlı gruplar arasındaki çatışmayı sona erdirmek için gereken adımların ana hatlarını çiziyor.

Rusya’yı Paris’te Kremlin Genelkurmay Başkan Yardımcısı Dmitry Kozak, Ukrayna’yı ise Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak temsil ederken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un danışmanları da görüşmelere katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.