Dünya

Ukrayna Ordusunu Mehmetçik Hazırlıyor

Rusların korktuğu başlarına geldi. Ukrayna’yı işgale hazırlanan sömürgeci Rusya, Türk ordusunun Ukrayna’da olduğunu öğrenince geri adım attı.

Türk Silahlı Kuvvetleri uzmanlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensuplarını eğitmesi ile ilgili haberler günlerdir Rus basınının manşetinde. Yaklaşık 5 yıldır Ukrayna ordusuna uluslararası resmi anlaşmalara dayanarak ve iki ülke arasında yapılan anlaşma ve protokoller çerçevesinde eğitim veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığını illegal göstermeye çalışan Rusya, kontrol ettiği Sputnik başta olmak üzere bütün medyadan yalan bombardımanına başladı.

Türk Askerinin Ukrayna’da eğitimci olarak bulunması, Rusya’nın bu ülkeyi işgal planlarını alt üst ediyor. Rus ordusunun kara birliklerinin cephe savaşında başarı oranının Sıfıra (=) yakın olması, bu ülkeyi kara kara düşündürüyor. Mevcut ordular arasında kara savaşı ve cephe teması konusunda en başarılı gösterilen Türk ordusunun eğittiği Ukrayna ordusunun kolay lokma olmadığnı gören Rusya, Türk subaylarının bu ülkeyi terk etmeleri için inanılmaz karalama ve yalanlardan oluşan bir medya kampanyası başlattı.

Hızını alamayan Rus medyası, Türk Ordusu Donbass’ta manşetini atarak kendilerini de komik duruma düşürdüler. Rusların ünlü askeri haber sitesi avia.pro’nun yalanı şu şekilde:

“TÜRK ORDUSU DONBASS’TA

Türk ordusu, Donbass topraklarındaki çatışmalarda aktif rol alıyor. Bu, Ukrayna ordusunun eğitiminin gerçekten gerçekleştiğine dikkat çeken bilgi yayını “Nordic Monitor” tarafından bildiriliyor. Üstelik bu sadece Ukrayna topraklarında değil, aynı zamanda Türkiye topraklarında da oluyor. Ukrayna askeri personelinin eğitiminin 2016 yılında Türkiye’de başladığı biliniyor, ancak daha sonra Türk ve Ukrayna askeri personelinin etkileşimi genişletildi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin eğitimi, Ukrayna da dahil olmak üzere halihazırda Ukrayna topraklarında gerçekleştirildi. Donbass’taki iletişim hattından çok uzakta değil.”

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

17 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

17 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

18 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago