islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
ALTIN
2.430,02
BIST
9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ukrayna Ordusunu Mehmetçik Hazırlıyor

Ukrayna Ordusunu Mehmetçik Hazırlıyor
24 Kasım 2021 13:12
A+
A-

Rusların korktuğu başlarına geldi. Ukrayna’yı işgale hazırlanan sömürgeci Rusya, Türk ordusunun Ukrayna’da olduğunu öğrenince geri adım attı.

Türk Silahlı Kuvvetleri uzmanlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensuplarını eğitmesi ile ilgili haberler günlerdir Rus basınının manşetinde. Yaklaşık 5 yıldır Ukrayna ordusuna uluslararası resmi anlaşmalara dayanarak ve iki ülke arasında yapılan anlaşma ve protokoller çerçevesinde eğitim veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığını illegal göstermeye çalışan Rusya, kontrol ettiği Sputnik başta olmak üzere bütün medyadan yalan bombardımanına başladı.

Türk Askerinin Ukrayna’da eğitimci olarak bulunması, Rusya’nın bu ülkeyi işgal planlarını alt üst ediyor. Rus ordusunun kara birliklerinin cephe savaşında başarı oranının Sıfıra (=) yakın olması, bu ülkeyi kara kara düşündürüyor. Mevcut ordular arasında kara savaşı ve cephe teması konusunda en başarılı gösterilen Türk ordusunun eğittiği Ukrayna ordusunun kolay lokma olmadığnı gören Rusya, Türk subaylarının bu ülkeyi terk etmeleri için inanılmaz karalama ve yalanlardan oluşan bir medya kampanyası başlattı.

Hızını alamayan Rus medyası, Türk Ordusu Donbass’ta manşetini atarak kendilerini de komik duruma düşürdüler. Rusların ünlü askeri haber sitesi avia.pro’nun yalanı şu şekilde:

“TÜRK ORDUSU DONBASS’TA

Türk ordusu, Donbass topraklarındaki çatışmalarda aktif rol alıyor. Bu, Ukrayna ordusunun eğitiminin gerçekten gerçekleştiğine dikkat çeken bilgi yayını “Nordic Monitor” tarafından bildiriliyor. Üstelik bu sadece Ukrayna topraklarında değil, aynı zamanda Türkiye topraklarında da oluyor. Ukrayna askeri personelinin eğitiminin 2016 yılında Türkiye’de başladığı biliniyor, ancak daha sonra Türk ve Ukrayna askeri personelinin etkileşimi genişletildi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin eğitimi, Ukrayna da dahil olmak üzere halihazırda Ukrayna topraklarında gerçekleştirildi. Donbass’taki iletişim hattından çok uzakta değil.”

ETİKETLER: TSK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.