islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Ukrayna’da Rus Yanlısı Yönetim Kurma Planları

Ukrayna’da Rus Yanlısı Yönetim Kurma Planları
25 Ocak 2022 11:17
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı tehdidi gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kremlin’in Ukrayna’da Rus yanlısı bir yönetim kurma planı yaptığını belirtti. Rusya’nın planlarını değerlendiren İngiltere  Dışişleri Bakanı Liz Truss, “Rusya gerilimi düşürmeli, saldırganlık ve dezenformasyon kampanyalarına son vermeli ve bir diplomasi yolu izlemelidir” söyledi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Rus yönetiminin, Kiev’e Rus yanlısı bir lider yerleştirmeyi planladığını gösteren bulgulara ulaştık. Eski Ukrayna Milletvekili Yevgen Murayev potansiyel bir aday olarak görülüyor” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, çok sayıda eski Ukraynalı siyasetçinin Rus istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğu belirten bakanlık, “Bunlar şu anda Ukrayna’ya yönelik bir saldırı planlama sürecine dahil olduklarına” dikkat çekti.

“KREMLİN’İN UKRAYNAY’YI İŞGAL PLANI NEDİR?”
Konu ile ilgili açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, “Bu rapor, Rusya’nın Ukrayna’yı ele geçirmek için neler yaptığına ve Kremlin’in düşünce tarzına ışık tutuyor. Rusya gerilimi düşürmeli, saldırganlık ve dezenformasyon kampanyalarına son vermeli ve bir diplomasi yolu izlemelidir. Birleşik Krallık ve ortaklarının defalarca vurguladığı gibi, Rusya’nın Ukrayna’ya yapacağı herhangi bir askeri saldırı, bedeli ağır büyük bir stratejik hata olacaktır” dedi.

YEVGEN MURAYEV KİMDİR?

İsmi geçen Rus yanlısı Ukraynalı politikacı, eski Ukrayna Milletvekili Yevgen Murayev, ideolojik ve düşünsel olarak Slav ırkının Moskova etrafında toplanmasını, ve Moskova’nın bütün Slavların lideri olması gerektiğine inanıyor. Rus Faşist politikacı Jirinovski ile paralel düşüncelere sahip olan Murayev, bu fikirlerini yayan bir televisyon kanalına sahip, Ukrayna’da yayın yapan bu televizyon, Sürekli Rus milliyetçiliği ve Moskova’nın egemenliğini savunuyor.

Murayev, Rus yanlısı yayınlar yapan NewsOne Tv’nin sahibiydi. Bu televizyon daha önce Volodymyr Zelensky’nin başkanlık kararnamesi ile yasaklandı. Bu kanalın kapantılması üzerine Moskova’dan aldığı finansal destekle NASH TV’yi kurdu. Halen bu televizyonunda Moskova’nın propagandasını yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.