islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Küçük Jet Fadıllara Kızanlar Büyük Jet Fadıl Olan Oisteme Kızsınlar

Küçük Jet Fadıllara Kızanlar Büyük Jet Fadıl Olan Oisteme Kızsınlar
16 Mart 2018 14:51
A+
A-

İnternet’te çocuklar arasında en popüler oyun Çiftlik oyunlarıdır. Oyunların genel teması, kendi çiftliğinizin sahibi olmanız için bir dizi oyun sürecini işletmenizdir. Sonuçta süreci tamamladığınızda, çiftliğinizde; inekleriniz, koyunlarınız oluyor. Ahır ve tarla olarak aklınıza ne geliyorsa sanal bir çiftliğiniz oluyor.

Bu sanal oyun, kurgulanarak “Çiftlik Bank” ismi ile halka arz ediliyor. Zamanla bu bir organizasyona dönüşüyor. Kişisel hesaba para yatırmayla başlıyor, yoğun talep üzere kurumsal bir hesap olarak kabul edilerek gerçek insanlar tarafından büyük paralar yatırılıyor. Ancak yatırılan paralar gerçek, vaatler sanal. Tıpkı kripto paralar, dijital paralar, elektronik paralar gibi…

Televizyonlarda bunca dolandırıcıların yöntemleri anlatıldığı halde, 27 yaşında Bir genç Mehmet Aydın “Çiftlik Bank” diye bir çiftlik kuruyor. 1 yılda 77 bin 843 kişi den 511 milyon 700 bin TL para topluyor. Sonra Küçük Jet Fadıl Mehmet Aydın kayıplara karışıyor. Türk milletinin sıklıkla gördüğü bir manzara karşısında bir de bakmışsınız ki halk dolandırılmış.

Halk, bu tip konularda defalarca farklı yöntemlerle nasıl aldatılabiliyor? Şimdi sorabilirsiniz bu kadar insan yanlış mı yaptı? Halkın bu kadar çabuk aldatılması, bunca örneğinin olmasına rağmen aldatılmaların tekrar ediyor olması, gerçekten halka vurulmuş büyük bir NARKOZ etkisi var demektir. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, küçük Fadıl (Mehmet Aydın) ve ‘Çiftlik Bank’ın bu kadar insanı yüksek kazanç vaadiyle nasıl kandırabildiğine ilişkin şu 4 maddeyi sıralıyor:

1.Sürü psikolojisi 
2.Sosyal itaat duygusu
3. Realite körlüğü 
4.Duruma uygunluk

Ama durun!

Küçük Jet Fadıl Mehmet Aydın’dan daha büyük hayal satarak para toplayanlar var. Mehmet Aydın yaklaşık 78 bin kişiyi dolandırdı. Üstelik hayali çiftlik satarken teminat da almadı. Ama teminat alarak hayali kredi satanlar var.

Bütün para 124 milyar TL olduğu halde bunu 2 trilyon 171 milyar TL kredi olarak varsayıp sanal ortamda vererek, olmayan parayı satarak, faiz geliri elde edenler var. Onlar üstelik hayali paradan teminat alıyor. Üstelik sistemsel olarak finans sistemini bu şekilde işliyorlar. 2017 yılında bu şekilde 250 milyar TL’ye yakın faiz getirisi elde ettiler.

Şimdi soruyorum; Büyük Jet Fadıl (Borca Dayalı Para Sistemi) yaptığı suç değil de, küçük Jet Fadıl’ın (Mehmet Aydın) yaptığı mı suç?

Eğer olmayan şeyi binlerce insana satmak suçsa, olmayan parayı milyonlarca insana sanal olarak satmak neden suç olmuyor?

Aynı suçu şahıslar işlerse suçlu, sistem işlerse kanuni mi oluyor? Kim milletin adına bu kanunları milletin aleyhine çıkardı? Kim sürdürüyor?

Evet, suçları kanuna uydurabilirsiniz ama asla Adaleti suç üreten kanunlarınıza uyduramazsınız.

Küçük Jet Fadıl’a kızanlar, önce Büyük Jet Fadıl’a (BDPS) kızsınlar

Selam ve dua ile…

Yunus EKŞİ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.