islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber Yazılarına Facebook Engeli

Mirat Haber Yazılarına Facebook Engeli
23 Şubat 2024 12:45
A+
A-

Mirat Haber yazılarına Facebook Engeli:

Mirat Haber olarak,  gelişen olaylara İslami bir perspektif açısından yorum yapmaya ve okurlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ancak, zaman zaman da Seküler hayatın dayatmalarına maruz kalıyoruz. Sosyal Medya mecralarında, yazılarımıza paramızla dahi reklam veremiyoruz.

İslami bilgilendirme içerikli yazılarımızın daha fazla insana ulaşması ve okunması adına Facebook’a reklam vermek istiyoruz. Ama güya yayın politikalarına uymadığı bahanesiyle reklamlarımız kabul edilmiyor.

Reklam vermek istediğimiz ama reklamı kabul edilmeyen yazımızın linkini, aşağıya veriyoruz.

https://www.mirathaber.com/carsafli-ve-yari-peceli-aday-icin-demokrasi-ovunsun/

 

HABER YORUM

HÜDAPAR’ın Manisa’nın şehzadeler ilçesinde Çarşaflı ve peçeli bir kadın olan Zeliha Polat’ı Belediye Başkan adayı olarak göstermesinin ardından, medya ve sosyal medyada konu olması, bir haber sitesi açısından ilginç bir konuydu ve ele alınması gerekiyordu. Ali Rıza Demircan Hocamız da yukarıda linkini verdiğimiz yazısıyla bu konuya özellikle yöneldi. “Böylesi bir adayın çıkmasının demokrasimizin iftihar edeceği bir tablo” olduğunu vurgulayan güzel bir yazı yazdı. Hocamızın “çarşaflı ve yarı peçeli aday için demokrasi övünsün” başlıklı yazısı, okunduğunda Demokratikleşme adına ehemmiyet arz eden bir yazıdır.

Ancak, “Zeliha Polat’ın durumunun içselleştirmesi, lezbiyen kadınlara bile onay veren laik demokrasinin iftihar etmesi gereken onuru olmasına” vurgu yapan yazının reklamının Facebook tarafından kabul edilmemesi, onların bizim değerlerimizle gelişmemize dini ve milli şahsımızı ortaya koymamıza tahammül edemediklerini bir kez daha ortaya koymuştur.

Facebook başta olmak üzere sosyal medya platformları her türlü rezilliği yayınlamakta bir beis görmüyorlar. İslam’a ve Müslümanlara olan tahammülsüzlüklerini, son olarak Gazze olayında da görmüştük.

Yine Mirat Haber olarak, Gazze’de bulunan çocuklar için hazırladığımız bir dua videosu da Youtube tarafından engellenmiş, şikâyet dilekçemize cevap bile verilmemişti.

Ali Rıza Demircan Hocanın söz konusu olan yazısından bir bölümü buraya alarak, konunun kamuoyu tarafından daha iyi ve net anlaşılmasını istiyoruz:

İslam, ergin Müslüman kadının mahremi olmayan yani dinen kendileriyle evlenebileceği yetişkin erkekler karşısında “yüz, dirseklerin yarısına kadar eller ve ayrıca topuktan bir karış yukarısına kadar ayaklar,” dışında vücudunun  bütün kısımlarını  örtmesini emreder.

İslam, örtünme emrinin nasıl sağlanacağını ise örfe/toplum geleneklerine ve kişisel tercihlere bırakır. Bu sebeple tesettürde çarşaf şart olmayıp saygı duyulacak tercihlerden yalnızca biri olabilir.

İslami giyimde çarşaf gibi peçe ve yarı peçe de şart değildir. Peçe ve yarı peçe İslami kuralların değil, yalnız geleneğin tesettüre getirdiği bir yorumdur.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.