islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
ALTIN
2.499,68
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ölüm orucuyla tahliye olan DHKP-C avukatlık yapılanması üyesi Yunanistan’a kaçarken yakalandı

Ölüm orucuyla tahliye olan DHKP-C avukatlık yapılanması üyesi Yunanistan’a kaçarken yakalandı

Mirat Haber Ajansı

Anamuhalefet partisi CHP milletvekillerinin bir çok durumda adını vererek sahip çıktığı terör örgütü DHKP-C üyesi avukat Aytaç Ünsal, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Emniyet müdürlüğünün üçlü operasyonuyla yakalandı. DHKP-C terör örgütü avukat yapılanması içinde yer alan Aytaç Ünsal’ın, hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi sonrasında illegal yollarla yurt dışına çıkış yapacağı bilgisi üzerine operasyon başlatmıştı. DHKP-C üyesi, Edirne’nin Yunan sınırından yurt dışına kaçmaya çalışırken yanında bir Afganistan uyruklu, biri de terör örgütü PKK üyesi üç göçmen kaçakçısıyla birlikte yakalandı. Aytaç Ünsal’ın ele geçirildiği araçta yapılan aramada; Meriç Nehrinden geçmek için kullanılacak şişme bot ile sınır koordinatlarını gösteren navigasyon cihazı ele geçirildi. Yunanistan son dönemde FETÖ üyelerinin ana kaçış noktası olmasına rağmen Lavrion mülteci kampının bu amaçla kullanılmasından bu yana geçen 40 yıllık süredir DHKP-C ve PKK için yerleşik bir sığınak vazifesi görmekte.

Ulusalcı Deniz Baykal’dan alınıp Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine girdikten sonra mezhepçi kadrolaşmaya maruz kalmakla suçlanan anamuhalefet partisi CHP, son dönemde ideolojik olarak DHKP-C’ye yakınlık duyduğunu her fırsatta ortaya koymakla eleştiriliyor. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’ndeki ofisinde uzun süren bir rehin almanın ardından DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesinden sonra, Ünsal DHKP-C’nin terör örgütü avukat yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, girdiği cezaevinde başlattığı ölüm orucunda CHP’nin onu savunması ve çağrıları sonucunda, sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel  “21’inci yüzyılda ölüm oruçlarında sanatçılarını, avukatlarını kaybeden bir ülke olmanın utanç yaftası hepimizin boynunda asılı duruyor. Aytaç Ünsal’ı yaşatmalıyız” twitini yazmış, DHKP-C zanlısına sahip çıkmıştı.  Yine CHP’li Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da terrorist Ebru Timtik’e sahip çıkarken Aytaç Ünsal’ı da anmış, vicdanı olanların DHKP-C’li bu şahısların yanında olması gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.