islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5389
EURO
34,8465
ALTIN
2.442,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) İSLAM’LA ÖRTÜŞTÜ

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE)  İSLAM’LA ÖRTÜŞTÜ
19 Ağustos 2023 13:00
A+
A-

Uluslararası Satranç Federasyonu, kadın turnuvalarında trans kadınların yarışmasını geçici olarak yasakladı.

[Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) trans kadınların, federasyonun kadın turnuvalarında yarışmasını geçici olarak yasakladı.

(Trans kadın, transeksüel kadınlar için kullanılan bir terimdir. Biyolojik olarak erkek olan ancak kendini kadın olarak tanımlayan kişilere verilen isimdir.)

FIDE bireysel vakaların “daha fazla inceleme gerektirdiğini” ve bu konuda bir karar alınmasının iki yılı bulabileceğini açıkladı.

FIDE’nin yasak kararı (eşcinsel eğilimli) bazı oyuncular ve satranç tutkunları tarafından eleştirildi.

Birçok spor yönetim kurumu, trans sporcularla ilgili politikalarını belirlemek için çalışıyor, ancak satrançta diğer sporlarla karşılaştırılabilecek fiziksel bir aktivite söz konusu değil.]

ALLA İNSANI ERKEK VEYA KADIN OLARAK YARATMIŞTIR

Allah insanı kadın veya erkek  olarak yaratmıştır. Trans erkek veya trans kadın yoktur. Böylesi eğilimler şeytani eylemlerdir. Bir diğer anlatımla yaratılış düzenini bozmak ve aklı dışlamaktır. (Yaratılışı bozma eylemi için bakınız: Nisa 4/119)

Gerçek anlamda kadın olmadıkları  için FİDE, trans kadınların kadın turnuvalarında yarışmasını geçici olarak yasaklayarak yaratılış düzeni ve akla uygun bir karar aldı. Bir diğer anlatımla İslam ile uyuşan ve örtüşen bir eylem yaptı.

KAYNAK: BBC

18 Ağustos 2023,

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.