islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Üniversiteler Tekrardan Online Eğitime Geçmeye Hazırlanıyor

Üniversiteler Tekrardan Online Eğitime Geçmeye Hazırlanıyor
27 Aralık 2021 11:20
A+
A-

Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte her şey oluna girdi derken daha hızlı bulaşma özelliği olan Omicron varyantı ortaya paniğe neden oldu. Bazı üniversiteleri online eğitim için tekrar harekete geçtiği öğrenildi.

Omicron varyantı tedirginliği ülkemizi ve tüm dünyayı sararken online eğitime geçilip geçilmeyeceği konusu yeniden gündeme geldi. Bilindiği üzere koronavirüs ilk patlak verdiğinde online eğitim modeline geçilmiş, ardından gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitime devam edilme kararı verilmişti.

Veliler ve öğrenciler, omicron varyantı tedirginliklerinden dolayı online eğitim kararının alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki Online eğitim olacak mı? Online eğitime geçilecek mi?

ONLİNE EĞİTİM HAZIRLIĞI YAPMAYA BAŞLADILAR

Gelen son dakika bilgilerine göre bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç tüm derslerin online yapılması kararlaştırıldı. Diğer üniversitelerde de bu konu ile ilgili hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.