islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ürdün Kralı: DAEŞ Geri Geliyor, Türkiye Libya’yı Bıraksın

Ürdün Kralı: DAEŞ Geri Geliyor, Türkiye Libya’yı Bıraksın

Mirat Haber Ajansı

Ürdün Kralı Abdullah, Pazartesi günü yaptığı açıklamada DAEŞ grubunun yeniden toplanmakta olduğunu ve bir kez daha Ortadoğu’da yükselişe geçeceğini iddia etti. DAEŞ’in geçen yıl Suriye’den ayrılmasından aylar sonra Abdullah, asıl endişesinin geçen yıl boyunca sadece güney doğu Suriye’de değil, Batı Irak’ta da yeniden toparlandığını belirtti.

Avrupa perspektifinden, Libya’nın Avrupa’ya daha yakın olması nedeniyle, önümüzdeki birkaç gün içinde bu önemli bir tartışma olacağını da belirten Abdullah Fransa basınına verdiği  röportajda binlerce DAEŞ savaşçısının İdlib üzerinden Suriye’den ayrıldığını ve Libya’yı da terk etmekte olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin güvenli bölge Barış Pınarı operasyonunun ardından DAEŞ üyeleri PKK/PYD tarafından Suriye’de serbest bırakılıyor.

İngiltere’ye yakın olan ve yarı İngiliz olan Ürdün Kralı Abdullah, Batı yanlısı Arap rejimlerine destek vererek, ”Türk birliklerinin Libya’ya konuşlandırılmasının ülkede sadece daha fazla karışıklık yaratacağını” iddia ederek dolaylı yoldan Hafter’e destek verdi. Abdullah, Osmanlı İmparatorluğuna karşı İngiltere yanında savaşan Şerif Hüseyin’in torunu.

Geçen hafta İran ve ABD arasındaki gerilimlerin artmasıyla ilgili olarak Abdullah, önümüzdeki birkaç ay içinde bölge için doğru sesin gelmesini de umduğunu belirtti. Şimdilik durum sakinleşse de bunun trend olmaya devam ettiğini umarak, dünyada istikrarsızlığı göze alamayyacaklarını ifade etti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.