islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4422
EURO
34,7886
ALTIN
2.476,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ürdün medyası yayınladı, darbe planı davasında 16 kişi serbest

Devlet medyası, Ürdün savcısının Kral II. Abdullah’ın talebi üzerine tutuklanan 16 kişiyi serbest bıraktığını söyledi.

Ürdün medyası yayınladı, darbe planı davasında 16 kişi serbest

Devlet medyası, Ürdün savcısının Kral II. Abdullah’ın talebi üzerine tutuklanan 16 kişiyi serbest bıraktığını söyledi.

Mirat Haber Ajansı

Devlet medyası, Ürdün savcısının Kral II. Abdullah’ın talebi üzerine tutuklanan 16 kişiyi serbest bıraktığını söyledi. Hareket, ülkeyi istikrarsızlaştırma amaçlı iddia edilen bir komplonun suya düşmesinden yaklaşık üç hafta sonra geldi. Ancak, başsavcı General Hazem al-Majali Perşembe günü yaptığı açıklamada, diğer iki şüphelinin, eski bir kraliyet mahkemesi başkanı olan Bassem Awadallah ve Suudi Arabistan’ın eski özel elçisi Sharif Hassan bin Zaid’in tutuklu kalacağını söyledi. El Majali, çiftin farklı rolleri, iddianame türleri ve serbest bırakılan diğer sanıklardan farklı olan kışkırtma derecesi nedeniyle serbest bırakılmadığını söyledi.

Kral Abdullah’ın, yanıltılmış, haksızlığa uğramış, bu isyana sürüklenen kardeşlerin Ramazan ayında bir an önce aileleriyle birlikte olabilmeleri için serbest bırakılması çağrısında bulunduğunu söylediği ifade edildi. Devlet medyası, kralın Ürdün’ün dört bir yanından hoşgörü göstermesini isteyen bir dizi önemli şahsiyet tarafından lobicilik yaptıktan sonra harekete geçtiğini söyledi. Sözde komplo haberi bu ayın başlarında ilk kez çıktığında, Abdullah’ın üvey kardeşi Prens Hamzah’ın karıştığından şüphelenildi. Ancak yetkililer daha sonra davası kraliyet ailesi içinde çözüldüğü için mahkemeye çıkmayacağını söylediler. Hamzah, 3 Nisan’da ev hapsine alındığını iddia ettikten sonra, durumuna karşı çıkmak için geleneksel ve sosyal medyayı kapsamlı bir şekilde kullandı. Aynı gün yayınlanan bir video mesajında ​​Ürdün’ün yöneticilerini yolsuzluk ve beceriksizlikle suçladı. Ancak daha sonra Abdullah, Hamzah’ın monarşiye destek ve sadakatini sunduğunu ve artık onun koruması altında olduğunu söyledi. Kral, kraliyet ailesi içindeki nadir görülen halk anlaşmazlığına ilk kez değinerek, 7 Nisan’da kendisine acı ve öfkeye neden olan isyanın bittiğini söyledi. Kardeşler daha sonra halka açık göründü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.