islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ürdün Tek Devletli Çözüme ‘Olumlu Bakabilir’

Ürdün Tek Devletli Çözüme ‘Olumlu Bakabilir’

Mirat Haber Ajansı

Ürdün Başbakanı Omar Razzaz, Ürdün’ün her iki halk için de eşit haklar sağlaması koşuluyla, tek bir Filistin-İsrail devletinin kurulmasını olumlu görebileceğini söyledi. Razzaz, İsrail-Filistin anlaşmazlığını çözmek için tek devletli çözümün demokratik bir çözüm olması gerektiğini söyledi. Ayrıca Benjamin Netanyahu’nun Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etme planlarının Orta Doğu’da yeni bir aşırılık dalgası ortaya çıkarabileceği konusunda da uyardı.

İsrail liderleri geleneksel olarak Filistin halkının sonunda Yahudi olanı tutup İsrail’in dini kimliğini tehdit edeceğinden korkan her türlü tek devletli çözümden kaçındılar. Ancak fikir, kendi devletlerini kurma ihtimali azaldıkça Filistinli aktivistler arasında popülerlik kazandı.

Ancak Razzaz, İsrail’de hiç kimsenin bundan bahsetmediğini ve tüm İsrail politikalarını her anlamda gizleyen ayrımcılığı hoş götermenin mümkün olmadığını söyledi. Razzaz, ilhakın İsrail ve işgal altındaki bölgelerdeki Filistinlilere karşı uygulanmakta olan Güney Afrika tarzı bir apartheid sistemini kapsayacağını iddia etti. Razzaz’ın yorumları, tek devletli bir çözüme yaklaşılmasının Ürdün liderliğinin daha önce ifade ettiğinden daha fazla açık olduğuna işaret ediyor. Ayrıca, ilhak devam ederse, Amman ve diğer Müslüman başkentlerin İsrail-Filistin anlaşmazlığına bir çözüm olarak nelere başvurabileceklerine dair fikir veriyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.