islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ürdün ve İran dışişleri bakanları ikili ilişkileri görüştü

Ürdün ve İran dışişleri bakanları ikili ilişkileri görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesinde iki bakan, bölge devletleri ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek, güven ve istikrarı sağlayacak ilişkiler kurmanın yollarını, bölgesel krizlerin çözüm çabaları ve anlaşmazlıkların giderilmesi için diyalog ve iletişim imkanlarını ele aldı.

Safedi görüşmede, ülkesinin daima diyalog için çalıştığını, iyi komşuluk ve içişlerine müdahale etmeme ilkesine dayalı sağlıklı bir bölgesel ilişkiler arzuladığını belirtti.

İki bakan, bölgesel anlaşmazlıkların çözümü, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak ve tüm konularda açık bir diyaloğun sürdürülmesi ve ilişkilerin geliştirilmesinde istekli olduklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı ile yapılan telefon görüşmesinin, Amman’ın Suriye’deki Esed rejimiyle ilişkilerin normalleşmesi yönünde hızlı adımlar attığı bir süreçte gerçekleşmesi dikkati çekti.

İran-Irak savaşının yaşandığı 1980’li yıllarda Ürdün, Bağdat’ın yanında yer alarak Tahran ile iyi ilişkiler kurmaktan uzak durmuştu.

Ürdün, İran’ı bölgede yayılmacı politikalar izlemek ve Arap ülkelerinin içişlerine karışmakla suçlayan ülkeler arasında yer alıyor.

+AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.