islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

UŞAK’TA TARLADA BEBEK CESEDİ BULUNDU!

UŞAK’TA TARLADA BEBEK CESEDİ BULUNDU!
19 Ocak 2023 10:58
A+
A-

Uşak’ta bir tarla kenarında sırt çantası içinde bebek cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sonunda bebeğin yeni doğmuş iki günlük bebek olduğu belirlendi.

Fermuarı kapalı olan çantayı, Fatih Mahallesi’nde küçükbaş hayvan çiftliği bulunan R.H buldu. Çantanın içinde bebek cesedi olduğunu gören R.H polise haber verdi.

Olay yerine giden polis ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sonunda bebeğin erkek bebek olduğu ve iki günlük olduğu tespiti yapıldı.

Bebeğin cesedi Uşak  Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

HABER YORUM

Bu haberi okuduğumda elim ayağıma dolaştı, taşikardim tuttu ve birkaç damla gözyaşım da yanaklarıma süzüldü.

Yeryüzünde ki bütün canlılar, yavrularına sahip çıkar ve yavrularını yaşadıkları ortamın durum ve şartlarına göre de tehlikelerden korurlar. Bütün canlıların yaratılışından gelen bir özelliğidir bu…

Böyle bir şeyi ancak, azmış, günah çukuruna dalmış, her şeye materyalist gözle bakan, rabbini ve kendi yaratılışını unutmuş, azgın insanlar(!) yapabilir.

Olay eninde sonunda aydınlanacaktır ama bendeniz bunları peşinen söylemekte bir beis görmüyorum. Zira böyle bir şeyin mazereti olamaz ve hiçbir gerekçe de öne sürülemez.

BÖYLE BİR CİNAYET NEDEN İŞLENMİŞ OLABİLİR?

Şüphesiz bu olay bizler için çok üzücüdür. Ancak bu cinayeti işleyen kalpsiz ve ruhsuz insanlar için bu olayın iki temel sebebi olabilir.

1-İstenmeyen bir bebektir ve bakamama korkusuyla bu cinayet işlenmiş olabilir.

2- Gayri meşru bir ilişkiden dünyaya gelmiş bir bebek olduğu için bu cinayet işlenmiş olabilir.

Bu konuda üçüncü bir şık yoktur diye düşünüyorum.

Hangi sebeple olursa olsun böyle bir vahşet kabul edilemez ve bunu yapan da insan statüsünde değerlendirilemez.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in de bu tip üzücü olaylar için muhteşem bir ayet ile bizleri uyarıyor: “Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırıyoruz. Onları öldürmek, büyük bir suçtur”

Son yaşadığımız asırda bu olayların çoğalması ise, insanların vahiy çizgisinden ayrılıp şeytanın adımlarına ayak uydurunca neler yapabileceğini, nasıl azgınlaşabileceğini bizlere açıkça göstermektedir.

Eğer toplum olarak artık,  bu tür vahşetler ile karşılaşmak ve üzülmek istemiyorsak yüzümüzü İslam’a dönmemiz, taguti düzen ve sistemlerden vaz geçmemiz gerekmektedir.

Şaban DOĞAN

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Abdullah dedi ki:

    RABBİM ıslah etsin RABBİM Hidayet versin