islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5886
EURO
35,0441
ALTIN
2.459,83
BIST
9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Uygulama Geliştiricilerden Apple’a Karşı Güçbirliği

Uygulama Geliştiricilerden Apple’a Karşı Güçbirliği

Mirat Haber Ajansı

İPhone sahibi Apple’ın mobil yazılımı üzerindeki sıkı kontrolünü ve App Store’u yönetme şeklini kırmayı amaçlayan uygulama geliştiricilerin rekor sayıda yer aldığı yeni bir şirketler koalisyonu, dev firmaya meydan okuyor. Geçtiğimiz ay başlatılan ve video oyunu devi Epic Games, flört şirketi Match Group ve müzik akışı hizmeti Spotify’ın üye olduğu Coalition for App Fairness konsorsiyumu, 13 şirketten oluşan orijinal grubun 40’a yükseldiğini ve 400’den fazla da katılma talebi aldığını söylüyor. Şirketler ve bireysel geliştiriciler Apple’ın çalışma şeklini değiştirmek için riskli bir adım attığından, koalisyonun artan üyeliği, düşüncede dikkate değer bir değişimi temsil ediyor. Pek çok geliştirici ve küçük şirket, geçim kaynakları için Apple’a bağımlı ve Apple’ın uygulamalarını kaldırması veya güncellemelerini yasaklaması durumunda bununla başa çıkacak kaynaklara sahip değil. Apple’ın bazı ortakları da App Store’da değişiklik yapılmasını savunmak için adım attı. Büyük teknoloji şirketlerinin giderek artan bir incelemeye tabi tutulması da bunları cesaretlendirmekte.

Bu ayın başlarında, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi, Apple’ı ve diğer büyük teknoloji şirketlerini, güçlerini kendi mali kazançları için rekabeti bastırmak ve inovasyonu engellemek için kullandıkları iddiasıyla eleştirdi. Raporun bir bölümü, Apple’ın App Store’da uyguladığı uygulamalara odaklandı; burada Apple cihazlarına hangi yazılımların yüklenebileceğini ve nasıl kurulabileceğini sıkı bir şekilde kontrol ederken, Apple’ın mobil işletim sistemi iOS için yazılım yapan birçok geliştiriciden %30 ücret alınmakta. Geliştiriciler, Apple’dan şikayet etmenin uygulamaları ve güncellemeleri onaylama becerilerine zarar vereceğinden endişe ettiklerini söylüyorlar. Şirketin AppStore İnceleme Yönergeleri bir zamanlar Apple’ın politikalarını protesto etmeyi düşünebilecek geliştiriciler için bir uyarı içeriyordu: “Uygulamanız reddedilirse, itiraz edebileceğiniz bir İnceleme Kurulumuz var. Basına gidip bizi şikayet ederseniz, bu sizin için iyi olmaz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.