islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
ALTIN
2.298,82
BIST
8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Uyuşturucu Maddeler Yasak Ama Finansal Uyuşturucu Helal

Uyuşturucu Maddeler Yasak Ama Finansal Uyuşturucu Helal
2 Kasım 2018 11:43
A+
A-

Afyon haşhaştan elde edilen opioidler, merkezi sınır sistemi yatıştırıcısı olarak bilinir ve uygulanır. Yüzlerce yıldır afyon, ağrıyı azaltma, uyumayı kolaylaştırma gibi tıbbi önlemler için kullanılmış. Morfin, eroin, kodein, metadon, papaverin, tebain, noskapin gibi çeşitli bileşikler de bu maddeler arasında yer alır.

Bu maddeler; buruna çekilebilir, içilebilir, deri altından kas ya da damardan enjekte edilebilir.
Kısa vadeli etkileri arasında: öfori (coşku hali), sedasyon (sakinlik hali), ağrı ve anksiyete azaltması, nefes komplikasyonları ve bulantı yer alır.

Eroin ne şekilde kullanılırsa kullanılsın hızlı bir biçimde beyni etkiler. Kullanan kişilerde kısa sürede bağımlılık gelişir. Kullanılmadığında yoğun fiziksel yoksunluk belirtilerine ve kontrol edilmesi oldukça güçleşen madde kullanma isteği ve arayışına sebep olur.

Şimdi diyeceksiniz ki finans, para kavramları ile bahsettiğiniz uyuşturucuyla ilgisi nedir?

Hemen söyleyelim; Mevcut uygulamadaki finans sistemi kısa vadelerde ekonomide  öfori(çoşku hali) yaşatarak ekonomideki asli aktörleri kendine bağımlı hale getiriyor. Faizli kredilerle başta herkes büyüyor. Ama kazın ayağı öyle olmadığı zamanla görünür hale geliyor. Böylece birileri sürekli ve sistematik olarak kurulu finans sistemi üzerinden büyük paralar kazanıyor.  Toplumun geneli bunu görmüyorsa, burada  topluma bilinçli ve sistematik  uygulanmış bir narkoz var demektir.

Bu narkozun etkisi, kullanılan uyuşturucu maddeler gibi kimi ağızdan, kimi burundan kimi damardan olarak farklı kanallarla topluma sürekli verilmektedir.

 Uyuşturucu maddeler yasakken, finansal uyuşturucunun helal ve uygulanır olmasının kabul edilmesi, buna itiraz edilmemesi ancak toplumun uyuşturulmasıyla mümkündür.

Peki finansal uyuşturucu nedir?

Çıkarları doğrultusunda ruhlarını satanlar, toplumu iyileştirecek vaadi ile yola çıkar. Ama gerçekte ise hasta edecek hemşire yada doktorlar kimliğine bürünüp, hastane sahibine hizmet için çalışırlar. Sürekli üretilen ilacı (faizle borcu) alacak bulmak için  yetiştirilmektedirler. Halka ulaşmak için her türlü yol kullanılır. Böylece bu ilaç verilerek bağımlılık kazandırılır. Herkesi hasta yapınca, iyileştirmek için de kendi hastanelerine getirirler. Kimini yeni borç yapılanması olanağı üzerinden; aynı zehri farklı  ilaç ismi ile satın almaya sorlarlar, kiminide  hastaneye göre(faizci finans sistemi) verimden düştüğü için kısa sürede morga ( iflas, haciz, mala el koyma yöntemi ile) gönderilir.

Ancak bu narkozu yememiş yada bu narkozu yemiş ama etkisinden çıkmış olanlar, finans sisteminin verdiği ilaçların; faizle  uyuşturucu niteliğinde olduğunu, bir yılan zehri gibi vücuda yayılınca adam öldürdüğünü görebilecektir. İşte toplumu  sürekli hasta eden,  faize bağımlı hale getiren  sistemi değiştirecek olan insanalarda bunlardır.

İş adamının fabrikasını kapattıran, memurun maaşına haciz koydurtan, esnafa kepenk indirten, yolsuzlukların ve toplumsal suç patlamalarının temel nedeni olan adil olmayan bir ekonomik yapının besleyicisi;  borçlandırma sonra mala çökme  soygun düzeneği olan, Borca Dayalı Para sistemidir.  Artık kaçınılmaz bir şekilde  itiraz edip kökten değiştirmemiz gereken temel sorunumuz budur.

İş adamlarımızın kurtuluşu da, esnafın, memurun kurtuluşu da, hükumetimizin çıkış yolu da budur. Her kim ki bu sistemin sürmesi gerektiğini  ağdalı cümlelerle söyler ve sürdürülmesini isterse, vatan haini ve milletin düşmanını başka yerde aramaya gerek yoktur.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.