islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Uzmanlar Tarih Verdi! Sevindiren Haber Geldi

Uzmanlar Tarih Verdi! Sevindiren Haber Geldi
18 Ocak 2023 11:02
A+
A-

Türkiye özellikle İstanbul’da kar beklentilerinin boşa çıktığı kış mevsimini yarıladı. Beyaz örtünün ne zaman hakim olacağı merakla beklenirken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, paylaştığı radar görüntüleriyle “kar sinyallerinin çok arttığını” ifade etti. Öte yandan paylaşılan bir sıcaklık senaryosu grafiğiyle birlikte de “ay sonunda kar sinyallerinin çoğaldığı” tahminine yer verildi. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de önümüzdeki süreçte “kar görünmeyen” zaman dilimine dikkat çekti.

Ocak ayının yarısı geride bırakıldı ancak beklenen kar yağışı bir türlü gelmedi. Havaların ılıması da beklentileri iyice boşa çıkardı. Ancak kar takibine devam eden meteroloji uzmanları kar sinyalini verdi. Kerem Ökten, dün “Doğudan bir canavar gelebilir” şeklindeki açıklamasının ardından bu kez Avrupa modeli üzerinden bir karşılaştırmaya giderek 1983 tarihine dikkat çekti. İstanbul’da 1500 metrede beklenen sıcaklık senaryolarını gösteren grafikteki düşüş senaryoları da beklenen kar yağışının habercisi olarak yorumlandı.

‘LODOS’ UYARISI: DİKKAT!
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün batıda kuvvetli lodos olduğunu belirterek şunları ifade etti:

Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/sa) şeklinde. Deniz ulaşımında aksamalar Çatı uçmalarına dikkat.

Edirne Kırklareli,Çanakkale, Balıkesir, İzmir,Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Hatay, Burdur ve Adana yağmurlu.

“İSTANBUL’A YAĞIŞ CUMA AKŞAMI”
Şen, İstanbul’da bugün yağmur görünmediği öngörüsünün ardından şöyle devam etti:

Sıcaklık 19 C Kuzey ilçelerde Şile gibi 20 C ye gelir. İstanbula yağış Cuma akşamı. Önümüzdeki 1 hafta Kar görünmüyor Hatta Ege ve Akdeniz dışında  yağmur da görünmüyor. Ege ve Akdeniz Kuraklık konusunda problem yaşamayacak gibi.

“AY SONUNU BEKLEYECEĞİZ”
Şen ayrıca dünkü paylaşımında bu hafta Avrupa’ya kar geldiğini ifade ederken “Bizde bu hafta yağmurda batıda 1-2 gün. Türkiye ye KAR yağışı için ay sonunu bekleyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.