islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

VAMPİR KELEBEKLER ÂL-İ FRAVUNA GÖNDERİLEN AZAP ÇEKİRGELERİ Mİ?

VAMPİR KELEBEKLER ÂL-İ FRAVUNA GÖNDERİLEN AZAP ÇEKİRGELERİ Mİ?
17 Ağustos 2018 08:52
A+
A-

http://www.haber7.com/guncel/haber/2446458-rizede-vampir-kelebek-korkusuhttps://www.superhaber.tv/vampir-kelebek-nedir-zararli-mi-nasil-mucadele-edilir-karadenizi-istila-etti-mi-haber-126895

Yoğun okumalarla geçirdiğim Rize tatilimden dönerken Samsun’da oturan kızıma/damadıma uğradım. Sohbetimiz sırasında konu Karadenizde vaki olan sellere ve Rize merkezli vampir kelebek konusuna gelince kızım bilge komşusu yaşlı hanımefendinin irfanı yansıtan sorusunu aktardı:

İyi de bu vampir kelebek evvel yoğ idi de şimdi niye geldi?

Aslında bir çekirge türü olup bilimsel literatürdeki adı Ricania Simulansolan bu böcek halkımız tarafından vampir kelebekolarak isimlendirildi. Çünkü bu çekirge türü yumuşak dokulu yeşil bitkilerin öz suyunu emerek onları kurutuyor. Mücadele edilerek sonuç alınamadı. Bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

Mirat haber olarak bizim asıl amacımız verdiğimiz haberleri İslâm açısından yorumlamaktır. Ama bilen ve yazan rical kıtlığı sebebiyle bunu gereğince başaramadığımızı da söyleyebilirim.

Hayata Kur’ân Penceresinden Bakabilmek

Kur’ân-ı Kerîm’e, Allah’ın vahiy meleğiCibrîlile son ve evrensel elçisi kıldığı Mıhammed’e söz ve mâna olarak indirdiği İlahî Kitap olarak îman eden kişinin ana görevi hayata ve doğal olaylarına Kur’ân Penceresinden bakmaktır. Değil Müslüman halkımız ilahiyatçılarımız ın pek çoğu bile seçtikleri alan dışında Kur’ân’ a yönelmezler. Siyasilerimiz de böyledir. İnanırlar da neye inandıklarını bilmezler. Acıdır ama bizi kuşatan bu cehaletle yapabileceğimiz bir şey de yoktur. Çünkü en zeki kafalarımız da gavur kriterlerine göre düşünüyor.

Konumuza gelelim, Rize ‘de iken bu vampir kelebek denilen çekirgeleri görme imkânım oldu. Allah kendisinden razı olsun merhume annemin gayretiyle hafız olduğum için Âl-i Firavun’a ceza olarak salınan ve Kur’ân’daki adı Cerrad olan azab çekirgeleri aklıma düştü. Birlikte okuyalım:

“ Akıllarınıbaşlarına toplayıp da ders almaları için gerçekten de Firavun”un halkını kuraklık ve ürün kıtlığıyla kıskıvrak yakaladık. Fakat onlar, kendilerine ne zaman bir iyilik erişse “Bu zaten bizim hakkımızdı!” derler, ne zaman da başları dara düşse bunu Musa ve o”nun yandaşlarının uğursuzluğuna verirlerdi. Yoo! Şüphesiz, onların uğursuzlukları (iradeli işleri sebebiyle)Allah tarafından öngörülmüştür; ne var ki, çoğu bunu bilmez.

 Musa’ya şöyle dediler: “Bizi büyülemek için her ne işaret/mucize ortaya koyarsan koy, size inanmayacağız!”

 Bunun üzerine, Biz de onlara selleri, çekirge [baskınlarını],haşereleri, kurbağaları ve kan[a dönüşen suyu] musallat ettik; [hepsi de] apaçık ayetler/alametlerdi onlar için: ama büyüklendiler; çünkü günaha gömülüp gitmiş bir topluluktu onlar.”

Bu âyetler Bize Niçin Naklediliyor

Okuduğumuz âyetleri Rabbimiz bize niçin naklediyor. Gaye geçmişe ait bilgiler sunmak mı? Yoksa tarihten azab örnekleri ile Kıyamet’e kadar geleceğe ışık tutmak mı? Büyüklenerek suçlu/günahkâr olmanın aynı azab sonuçları doğuracağına dikkatlerimizi çekerek ıslahımıza yol açmak mı?

Benim, bu vampir kelebek denilen ve doğal çevreye zarar vermeden etkili bir şekilde mücadele edilemeyen çekirgelerin Al-i Fravun’unun üzerine salınan azap çekirgeleri türünden olduğunda hiç mi hiç şüphem yoktur. Evrende ve yerküremizde tesadüfe yer yoktur. Ama bizler “Nasıl” sorusu kadar, Kurân penceresinden bakarak “Niçin” sorusunu soramadığımız için yapılan azap uyarılarını anlayamıyoruz.

Aslında kızımın komşusu bilge hanım efendinin yukarıda naklettiğimiz İyi de bu vampir kelebek evvel yoğ idi de şimdi niye geldi? şeklindeki sorusunu“Amerika bize niye musallat oldu. PKK, İŞİD niye üzerimize salındı. Dolar savaşı nereden çıktı? ” şeklinde de sorabiliriz.

Hiç şüphesiz bu soruların gerçek cevabını da bulmak gerekir. Yardımcı olmak için siz okurlarımızı “mirat haber.com”da yayınladığımız Biz Dâhil Bütün Dünya Belasını Bulacak? başlıklı makalemizin linkini veriyor ve yazımızı bir âyetle bağlıyorum:

“İnsanların kendi elleriyle işledikleri günahlar yüzünden karada ve denizde düzen bulundu. Yaptıklarından bir kısmının kötü sonuçlarını, belki vazgeçerler diye Allah onlara tattırıyor.”(Rûm/41)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.