islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Vanlı aileler çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürdü

Vanlı aileler çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürdü

AA – Van’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde eylem düzenledi.

Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen 32 aile, “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz”, “Artık yeter, yakamızdan düşün”, “Evlat nöbetindeyiz”, “Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak”, “Van anneleri evlat nöbetinde”, “Çocuklarımızı istiyoruz” ve “Dağları kurtlara kuşlara bırakın” yazılı dövizler taşıdı.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu için eyleme katılan Saliha Mert, gazetecilere, çocuklarına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini söyledi.

Çocuğuna teslim olması için çağrıda bulunan Mert, “HDP ve yandaşları oğlumu kandırarak dağa kaçırdı. Onlar çocuk hırsızıdırlar. Onların yeri Meclis değil. Onlar devlet hainidir. Çocuklarımızı onlardan istiyoruz.” dedi.

Kızı 2012’de dağa kaçırılan anne Nazlı Sancar da üç yıldır hem Diyarbakır’da hem de Van’da çocuklarına kavuşmak için annelerin mücadele ettiğini ifade etti.

Eylemlerinde kararlılık vurgusu yapan Sancar, “Herkesin sesimizi duymasını istiyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de çocuklarımız için harekete geçmesini bekliyoruz. Bu anne ve babaların gözyaşlarını görsünler artık. Canımızı yanıyor. Hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Buradan tüm anne ve babalara sesleniyoruz, artık sesimize ses verin, feryadımızı duyun.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.