islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
ALTIN
2.428,98
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Türk şirketi, Kazakistan’da çevre dostu fabrikanın temelini attı

– 400 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Qazaq Soda fabrikasının 2024’te üretime başlaması planlanıyor

Türk şirketi, Kazakistan’da çevre dostu fabrikanın temelini attı

AA – Yıldırım Şirketler Grubu tarafından kurulması planlanan çevre dostu soda külü fabrikası için Kazakistan’ın Jambıl eyaletinde temel atma töreni düzenlendi.

Törene, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov, Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Jambıl Eyaleti Valisi Berdibek Saparbayev’in yanı sıra çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Bakan Atamkulov, törende yaptığı konuşmada, temelini attıkları tesisin ülkenin endüstri 4.0 modeliyle inşa edilen ve sıfır atık teknolojili ilk fabrika olacağını belirtti.

Atamkulov, “Soda külü üretimi için yerli bir tesisin faaliyete geçirilmesiyle ülkemizin bu ürüne yönelik iç ihtiyacı karşılanmış olacak. Ayrıca bölgede kalıcı istihdam gücü sağlanacak.” dedi.

400 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Qazaq Soda fabrikasının 2024’te üretime başlaması planlanıyor.

Yıllık kapasitesi 400 bin ton olan fabrikada soda külünün yanı sıra 500 bin ton ham kalsiyum klorür ile 100 bin ton da tuz üretilecek.

Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan ve Tacikistan’a ihracat yapmayı amaçlayan fabrikada inşaat sürecinde 1500 kişiye geçici, hizmete girdikten sonra ise 250 kişiye kalıcı istihdam sağlanacak.

Şirketten yapılan daha önceki açıklamada, fabrikanın inşaatı için China CAMC Engineering, SemArco ve Dalian Dehua konsorsiyumu ile Yıldırım Holding arasında anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Soda külü, tüm dünyada özellikle cam yapımında, metalürji, tekstil ve kimya endüstrilerinde kullanılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.