islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

WhatsApp’tan Şok Özellik

WhatsApp’tan Şok Özellik
3 Kasım 2022 10:00
A+
A-

WhatsApp kullanıcıları için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak WhatsApp, bazı kullanıcıları çıldırtacak bir özelliği günlük hayatımıza soktu. Yeni özellik, daha önce sadece beta kullanıcıları tarafından kullanılıyordu ancak şimdi normal kullanıcıların da erişimine açılmış gibi görünüyor. Bu özellik, ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcıların “engellendi” bildirimi almasına neden oldu. WhatsApp’ın yeni ekran görüntüsü özelliği çok tartışılacak gibi duruyor.

iOS ve Android uygulaması bulunan WhatsApp yeni özellikler sunma adına çalışmalarını sürdürüyor. WhatsApp’ın çoğu yeni özelliği, uygulamasının beta sürümlerine ekleniyor ve böylece daha çıkmadan WhatsApp’a hangi özelliklerin geleceği görülebiliyor. Örneğin bir kez görüntülenen fotoğraflarda ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği de böyle bir özellikti. WhatsApp, insanların mesajları bir kez görüntülemek için ekran görüntüsü veya ekran kaydı almasını önlemek için bu korumayı iOS betasına eklemişti. Bu özellik, beta sürümü yükleyen bazı kullanıcılar tarafından kullanılabilir olmuştu. Şimdi bu özellik, normal kullanıcıların da erişimine açılmış gibi görünüyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAYA ENGEL
WhatsApp, bir defa görüntüle seçeneğiyle paylaşılan fotoğraflarda ekran görüntüsü almayı engellemişe benziyor. WhatsApp’ın ekran görüntüsü engelleme özelliği sayesinde, kullanıcılar bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü alamayacak. Sosyal medyada bolca paylaşılan aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, bir kez görüntülenebilen fotoğraflar ve videolardan ekran görüntüsü ve ekran kaydı almak artık mümkün olmayacak. Almaya çalıştığınızda ise karşınıza “Ekran görüntüsü engellendi. Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi.” bildirimi çıkacak.

Yeni özellikle alınan bildirimler kullanıcıları şoke etti. Bir Twitter gönderisinde söz konusu bildirimin ekran görüntüsünü paylaşan bir kullanıcı, “Arkadaşlar geçmiş olsun” ifadesine yer verdi. Bu özellik çok fazla tartışılacak gibi görünüyor.

Ancak şunu da unutmamak gerek; ikinci bir cihazla söz konusu fotoğraf veya videonun kaydı yine de alınabilir. Bu açıdan dikkatli olmak şart gibi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.