islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

WHO: Kongo’da Ebola Salgını Sona Eriyor

WHO: Kongo’da Ebola Salgını Sona Eriyor

Mirat Haber Ajansı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgında büyük olasılıkla yerel alevlenmeler yaşanabilecekse de salgının sonuna gelindiğinin görülebildiği Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bildirildi. WHO, şu an için COVID-19’un artan küresel vakalarına odaklanıldığını söyledi.

WHO Acil Müdahale Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahima Soce Fall bir basın toplantısında, Ebola’nın sona ermesinin görünürde olmasına rağmen, bu bitiş çizgisini aşmak için aktif müdahale modunda kalınmasındaki önemi vurguladı. Ancak ortaya çıkan diğer vakalara da hazırlıklı olunmasını, bunun da bir risk olarak kaldığını belirtti ve katil hastalık Ebola üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

WHO, salgının sona ermesini ilan etmeden önce son kişi ikinci kez negatif test edildikten sonra iki tam kuluçka periyodu olan 42 gün beklenmesi gerektiğini bildirdi.  Ebola salgınının en üst seviyeye tırmandığı zamanlarda, her hafta 120’den fazla vaka bildirildi ve bu vakalar 1.200 kilometrelik bir dairesel bölgede ortaya çıktı. İlk kez 1976’da Sudan ve DRC’de ortaya çıkan tropikal bir ateş olan Ebola, vahşi hayvanlardan insanlara bulaşabiliyor. Ayrıca vücut sıvılarıyla temas yoluyla da yayılabileceği bildirilmektedir.

Ebola, dünyanın en büyük salgınının Batı Afrika’da başladığı 2014 yılında küresel alarma neden oldu ve 11.300’den fazla insanı öldürdü. Liberya, Gine ve Sierra Leone’den silindiğinde yaklaşık 28.600 kişiye bulaşmıştı. Ebola virüsünün öldürme oranı COVID-19’a göre 25 kat daha yüksek.

Kongo nehrine kıyısından adını alan iki ülkeden Kongo Cumhuriyetine aynı zamanda başkentinden dolayı Kongo Brazavil adı verilmekteyken eski adı Zaire olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti aynı nedenle Kongo Kinşasa olarak da nitelenmekte ve ülke özellikle doğusunda yoğunlaşmış yaklaşık beşte bir oranında Müslüman azınlığa sahip.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.