Yatırımcının risk alma eğilimi azaldı

Yatırım fonları pazarı, 2016’da, yüzde 14 büyüyerek, 43 milyar TL büyüklüğe ulaştı. En çok büyüyen fonlar ise para piyasası fonları, kısa vadeli borçlanma araçları, sabit getirili ve değişken fonlar oldu.

Varlıkların 30 milyar TL’sini oluşturan para piyasası fonları, yüzde 64 büyüme gösterdi. Bu da; geçen yıl, ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeniyle yatırımcıların geçen yıl risk almaktan kaçıp, düşük vadeyi seçtiklerini ve getiride de daha muhafazakâr davrandıklarını gösteriyor. Bireysel yatırımcılara sunulan fon sayısı yaklaşık 395 adet ve bunlardan 51’i para piyasası fonları. Türkiye’de fonların yatırımcı sayısı ise 3,5 milyon seviyesinde. Bunların büyük kısmı da, yaklaşık 2,8 milyon adedi, para piyasası fonlarında.

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, “Bu dönemde yatırımcılar bir miktar döviz cinsi yatırım araçları içeren fonlara yönelse de yoğun para girişi olan fonlarımız para piyasaları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonları oldu. Dalgalanmaların yoğun yaşandığı, TL’nin ciddi değer kaybettiği geçtiğimiz yıl; gerek getiri gerekse büyüme anlamında öne çıkan fonlar, kamu dış borçlanma araçları fonları başta olmak üzere yabancı ve döviz cinsi yatırım araçları içeren fonlar, altın fonları ve muhafazakâr-temkinli değişken fonlar oldu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

10 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

10 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

11 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago