islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yemen: Aileler Kaybolan Akrabalarına Ağıt Yakıyor

Yemen: Aileler Kaybolan Akrabalarına Ağıt Yakıyor
26 Mayıs 2020 13:15
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Yemen’deki kayıp insanların aileleri, kendilerini sevdiklerinin Suudi-BAE destekli güçler tarafından zorla alınıp ortadan kaybolduğunu iddia ediyorlar. Yemen’in beş yıllık savaşı sırasında binlerce sivil kayboldu. Birçoğunun Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri koalisyonu tarafından 2016 yılına kadar sorguya çekildiği söyleniyor. O zamandan beri bu insanlar hiç görülmedi. Aileleri, akrabalarının bulunduğu yerdeki cevaplar için umutsuz. Bazı anneler, .ocuklar ve eşler, sevdiklerinin nerede olduğu hakkında bir şey öğrenmek için haftalık protesto düzenliyorlar. Polis karakollarından Yemen İçişleri Bakanlığı’na kadar tüm yetkililere hitap ettiklerini söylüyorlar. Ancak hiçbiri başarıları olmadı.

Akrabalarının suçlanacakları bir suç varsa, açıkça ve yasal olarak yargılanmaları ve bilinen bir yere hapsedilmeleri gerektiğine inanıyorlar. COVID-19 riski endişelerini artırıyor. Ülkelerin sağlık sistemi yıllarca süren savaştan sonra neredeyse yok oldu. Korona vakalarının resmi sayısı nispeten düşük. Ancak, pandemiye karşı mücadele Yemen’deki çatışmayı durdurmak için çok az şey yaptı. Bu, kayıp insanların annelerinin, kız kardeşlerinin, bebeklerinin ve çocukların endişelerinden sadece bir tanesidir. İnsan halkarı savunucuları Suudi Arabistan ve BAE’nin tutuklananları işkence yaptıktan sonra öldürdüklerinden endişeleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.