islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Ramazan Bayramı Afrika’da Kutlanıyor

Ramazan Bayramı Afrika’da Kutlanıyor
26 Mayıs 2020 13:14
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar oruç oruç tutma ayı Ramazan’ın veda ederken, Kurban Bayramı festivaline de hazırlanıyorlar. Ayın görüşüne bağlı olarak, bayram kutlamaları 23 Mayıs Cumartesi veya 24 Mayıs Pazar günü başlayacaktır. Başlangıç ​​veya bitişin, Ramazan’ın ne zaman başlayacağı veya biteceği konusundaki anlaşmazlık beklenmedik değil. İslami ayın 29 veya en fazla 30 günü vardır. Bu nedenle, ayın 29. gününde, eğer yeni ay görülüyorsa, ertesi gün yeni bir güne başlar. Ama eğer değilse, 30. gün gözlenir. Bu nedenle, 29. veya 30. günün sonunda Müslümanlar, Bayramı kutluyorlar. Doğu ve Batı Afrika’daki Müslümanlar Ramazan sonrası Ramazan Bayramı’nı 23 Mayıs Cumartesi günü kutluyorlardı, ancak dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ulusların çoğunluğu, 24 Mayıs Pazar günü Ramazan günü oruç tutan 30. günü gözlemlemelerine rağmen. Bayram 3 gün sürdüğü için bayram şenlikleri Pazar günü Afrika’nın bazı bölgelerinde ve Arap dünyasında devam ediyor. Afrika’da Cumartesi günü Bayrama başlayan ülkeler arasında Kuzey Afrika’da Mısır, Fas, Libya, Tunus ve Cezayir yer alıyor. Sahra’nın güneyinde, Gana, Sierra Leone, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti ve Uganda da bunu izliyor.

Genellikle büyük ve renkli toplantılar, birkaç kişinin açık yerlerde ve bazı durumlarda camide koronavirüs pandemisine bağlı fiziksel mesafeli toplanmaya indirgendi. Örneğin Gana’da hükümet, Müslümanların evde dua etmesini isterken, diyanet işleri başkanı ulusal televizyonda vaaz verdi. Yine de Müslümanlar İmam’ın arkasında TV namaz kılmayacaklardır, çünkü bir İmam’ı takip etmek için fiziksel bir mevcudiyete ihtiyaç vardır. Senegal’de Başkan Macky Sall evde namaz kılacağını söyledi. Nijerya’da, bazı eyaletlerde cemaatle bayram namazına izin verilse de sosyal mesafe ve diğer antivirüs protokollerine sıkı sıkıya bağlı kalıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.