islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yemen’de 10 Milyon Müslüman Açlıktan Ölebilir

Yemen’de 10 Milyon Müslüman Açlıktan Ölebilir

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen’de yaklaşık 10 milyon insanın akut gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu ve kitlesel ölümlere yol açabilecek bir kıtlığı önlemek için acil eyleme ihtiyaç duyulduğunu söyledi. WFP yaptığı açıklamada, BM’nin dünyanın en kötü insani krizi olarak adlandırdığı bu korkunç durumdan halkın kurtulabilmesi için yıl sonuna kadar 737 milyon dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. WFP sözcüsü Elisabeth Byrs, kıtlık uyarı işaretlerinin zaten mevcut olduğunu bildirdi.

Yemen birden fazla cephede krizlerle karşı karşıya. Byrs, ithalatın düştüğünü, gıda fiyatlarının yükseldiğini, riyalin düşüş gösterdiğini ve döviz rezervlerinin tükenmeye yaklaştığını söyledi. Sözcü, Yemen’de 20 milyondan fazla insanın gıda konusunda güvensiz olduğunu ve 13 milyonunun insani yardı kuruluşlarının gıda yardımıyla hayatının sürdürdüğünü söyledi. Bu arada iki milyon çocuk ve bir milyon hamile veya emziren kadın, akut yetersiz beslenme için zor durumda. Byrs, WFP dağıtımlarının ülkenin kuzeyine gitmesinin engellendiğini ve bunun kitle ölümlerine yol açabileceğini söyledi.

Yemen’deki Suudi Arabistan liderliğindeki güçler ülke nüfusunun çoğunluğunun bulunduğu İran destekli bölgenin kendisine teslim olması için limanları abluka altında tutmakta ve uluslararası ticareti engelleyerek halkı zor duruma düşürmekte. Suud bombardımanları sivil halkın yanısıra altyapı tesisleri, gıda siloları ve hastaneleri hedeflemekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.