islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Yeni Ekonomi Modeli Kazandı! Şekib Avdagiç İTO seçimlerinde ezici bir çoğunlukla güven tazeledi

Yeni Ekonomi Modeli Kazandı! Şekib Avdagiç İTO seçimlerinde ezici bir çoğunlukla güven tazeledi
11 Kasım 2022 13:05
A+
A-

Rekor bir katılımla yapılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde İstanbul iş dünyası, Türkiye Ekonomi Modeli’ne sahip çıktı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, üretim, yatırım ve istihdamı önceleyen Türkiye Modeli’ne hem icraatları hem söylemleri ile destek veren oda seçimlerinde ezici bir çoğunlukla güven tazeledi.

Üye sayısı 700 bini aşan Türkiye’nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçimin ilk aşaması tamamlandı. Önceki gün gerçekleştirilen seçimde, 47 binden fazla kişinin oy kullandı ve bugüne kadarki en yüksek katılımlı seçim olarak tarihe geçti. Siyasi bir zemine çekilmek istenen ve çekişmeli geçeceği iddia edilen seçimde, ‘değişim’ isteyen muhaliflerin dediği olmadı. Atilla Bingöl, Sadettin Saran, Ulvi Özcan ve Hacı Demir gibi isimlerin ön plana çıktığı “İTO’da Değişim Zamanı” hareketi, sandıktan umduğunu bulamadı.

İTO PLATFORMU YÜZDE 71’LE KAZANDI

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’e destek veren İTO Platformu, 273 üyeli İTO Meclis’inde 195 sandalye elde etti. Meclis üyelerinin yüzde 71’ini elde eden İTO Platformu, 81 meslek komitesinden 57’sini kazandı. MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD ve İGİAD’ın başını çektiği iş dünyası sivil toplum kuruluşlarından oluşan İTO Platformu’nun desteklediği İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 15 Kasım’da yapılacak seçimde yeniden başkan seçilmeyi garantiledi.

2 KOMİTEDEDE DE GALİP

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, seçime girdiği iki komiteden de kazanarak çıktı. 52 No’lu Kara Taşıtları, Yedek Parça ve Ekipmanları Komitesi’nde bütün oyları alan Avdagiç, 68 No’lu Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi’nde ise 210 oy alan Abdullah Teber’e karşı 491 oyla kazandı. Şekib Avdagiç, hükümetin hayata geçirdiği Türk Ekonomi Modeli’ni savunan iş adamlarının başında geliyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.