islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yeni Irak Başbakanı: Nizami Seçimler Yapılacak

Yeni Irak Başbakanı: Nizami Seçimler Yapılacak
5 Şubat 2020 12:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Yeni Irak Başbakanı Muhammed Tevfik Allavi, Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından atanmasının ardından Iraklılardan destek almak için açıklamalarda bulundu. Ancak göstericiler yeni hükümet başkanını da siyasi seçkinlerin bir parçası olarak reddediyorlar.

Devlet televizyonunda ulusa çağrı bildirisinde Allavi, bir özgürlük ve adalet hali oluşturmak ve protestocuların taleplerini karşılamak yönünde çalışacağı sözü verdi.

Başbakan, seçimlerin uluslararası gözlemciler tarafından izleneceğini vurguladı.

Siyasi blokların kabine işleri için kendi adaylarını empoze etmeye çalışmaları halinde istifa edeceğini söyleyerek protestocuları talepleri karşılanıncaya kadar gösterilere barışçıl şekilde devam etmeye davet etti. Gösterilerde yaklaşık 500 can kaybı oldu.

Allavi’nin, Saddam Hüseyin’in devrildiği 2003 ABD işgalinden bu yana Irak’a hakim olan İran destekli milis gruplar ve partilerle mücadele etmesi gerekecek.

IŞİD’in Irak’ta 2017’de yenilmesinden bu yana, İran yanlısı partiler parlamentoda ve ekonomide daha da fazla güç kazanmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.