islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Yeniçeri Kıyafetiyle Ecnebi Baloya Giden Paşa Kim? Mustafa Kemal mi?

Yeniçeri Kıyafetiyle Ecnebi Baloya Giden Paşa Kim? Mustafa Kemal mi?
1 Ocak 2024 11:00
A+
A-

Ne derecede doğrudur bilinmez ama  bizim de İslami bir camiamız olduğundan söz edilir. Sabri ve Asım Ülker merhumların temsil ettiği dindar ailenin bu camiadan olduğu da söylenebilir.

ÜLKER AİLESİ TAMAM DA

Milyarlarca dolarlık faizli borçlarıyla anımsadığımız, daha çok laik çevreler ve konular arasında izlediğimiz ve Oda TV gibi  seküler bir yapı ile ilişkili gördüğümüz ünlü  iş adamı Murat Ülker’i nereye oturtabiliriz, bilemiyoruz. Aslında önemli de değil ya. Çünkü yakın ilişkide olduğu çevresi kişinin ruh dünyasına yeterince ışık tutuyor.

MURAT ÜLKER’İN YENİ YAZISI

Murat Ülker’in, Oda TV’nin alıntıladığı bir yazısını daha okuduk. Haberleştirilen yazıya atılan başlık ve verilen özet şöyle:

{“Murat Ülker dünyanın en şaşırtıcı etkinliğinde: Kemal Paşa’mın Yeniçerili pozunu daha iyi anladım.

İş insanı Murat Ülker “dünyadaki en şaşırtıcı etkinlik” olarak tarif ettiği Goodwood Revival yarışlarını yerinde takip etti. Ülker, İngiliz dükün düzenlediği yarışlarda gördüklerinin ardından “Şimdi daha iyi anlıyorum Kemal Paşa’mın ‘yeniçeri’ kıyafeti ile katılmasını o ecnebi baloya!” dedi.}

YENİ ÇERİ KIYAFETLİ MUSTAFA KEMAL PAŞA

Biz bu yazı vesilesiyle ilgi kurularak yayınlanan resimle M. Kemal Paşa’yı yeni çeri kıyafetiyle ilk defe gördük ama doğrusu bu yeni çeri kıyafetiyle hangi ecnebi baloya katıldığını bilemedik. Bilmek için Murat Bardakçıya mı, Mustafa Armağana mı, yoksa Murat Ülker’e mi sorsak?

Biz Mustafa Kemal Paşa’yı yeniçeri kıyafetiyle ilk defa gördüysek de 1938 öncesi fakir ülkemiz yiyecek ve giyecek bulamaz ve yokluk içinde kıvranırken  onu modern giysiler içinde izlemiştik.

Eve,evet biz Onu“…Kıyafetlerini günümüzde de modanın önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Paris’te ünlü bir terziye ve yine ünlü bir Alman terziye hazırlattığı” modern kıyafetleri içinde -hafızalarımıza kazınırcasına- pek çok defa görmüştük. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/255317

 

Şimdi sormadan edemiyoruz. Çelişkiyi yansıtan bu iki görüntü; yeniçeri kıyafeti ve kravatlı modern giysi  neyi temsil ediyor?

Bize göre,  tarihi ve  milli olan özümüzden kopuşu yansıtıyor.

Başta milletimize cebren giydirilen Şapka ile ilgili kanun  olmak üzere Batı kökenli Devrimler de bunu kanıtlamıyor mu?

KEŞKE 5816 SAYILI OLMASAYDI

Hayır mı diyeceksiniz?

Keşke İslam kadar demokrasiyle ve hukuk mantığıyla da çelişkili olan şahsa özgü 5816 sayılı yasa olmasaydı da tarihçilerimiz sosyologlarımız ve İlahiyatçılarımız bize daha belgeli açıklamalar yapabilseydi?

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Kemal Paşa, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.