islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2594
EURO
34,7044
ALTIN
2.401,55
BIST
10.268,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Yüksek Faturaya Son!

Yüksek Faturaya Son!

Çatısına Güneş Enerjisi Santrali Kuranlar Bedava Elektrik Kullanırken Üzerine Birde Para Kazanacak

Elektrik fiyatlarına gelen rekor zam sonrası herkes ucuz elektrik kullanmanın yollarını aramaya başlarken bedava elektrik formülü açıklandı. Evinin çatısına güneş paneli kuranlara bedava elektrik!

1 Ocak 2022 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK tarafından yapılan son dakika açıklaması ile elektrik fiyatlarına rekor oranda zam gelmişti. Yükselen elektrik tüketim fiyatı ile elektrik faturaları adeta alev alırken vatandaş elektrikte tasarruf yöntemlerini araştırmaya başladı.

Hem doğalgaz fiyatları hem de elektrik faturaları için zam haberi verilirken ısınma giderlerini azaltarak bedava elektrik kullanmanın formülü açıklandı. Evinin çatısına güneş paneli kuranlar hem bedava elektrik kullanacak hem de ürettiği fazla elektriği satarak ek gelir kazanacak.

BİNA İÇİN EVİN ÇATISINA GÜNEŞ PANELİ MALİYETİ 2022 NE KADAR, 10 KİLOVAT KW GES KAÇ TL?

Evin çatısına güneş paneli maliyeti de vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Güneş paneli çatı montajı aparatları ile GES güneş enerji santrali kurulurken panel fiyatları ise kurulacak olan panelin üreteceği toplam enerjiye göre değişkenlik gösteriyor. Ancak güneş panelleri için yapılan ortak açıklamada kurulacak olan Güneş Enerji santralinin kendisini 4-5 sene içerisinde amorti edeceği yönünde.

GES KREDİSİ ÇEKEREK HİÇ PARA ÖDEMEDEN ÇATIYA GÜNEŞ PANELİ KURDURMAK MÜMKÜN!

Konu hakkında açıklama yapan CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketinin Genel Müdürü Volkan Yılmaz bankaların güneş enerji santrali için kredi verdiklerini belirterek “Her ay dağıtım şirketine ödeyeceğiniz elektrik faturası parasını bankanızdan kredi çekerek bu sistem için ödüyorsunuz. Yani ekonominizi ekstra sarsan bir şey olmuyor. 5-6 yıl sonra da böyle bir sistemin sahibi oluyorsunuz. Güneş panellerimizin zaten 25 yıl performans garantisi var, 50-60 yıl gibi de ömür beklentisi var” diyerek vatandaşın kredi çekerekte bu hizmetten yararlanabileceğini söyledi.

EVİN ÇATISINA GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ SANTRALİ KURULURAK NASIL PARA KAZANILIR?

Güneşin doğduğu her yerde GES kurularak para kazanılabileceğini belirten Yılmaz “Yapmış olduğumuz çalışmalara göre şu anda 150 metrekarelik müstakil bir evin elektrik faturası aylık 200-300 lira arasında değişiyor. 10 kilovatlık bir GES şu anda aylık 700-800 lira arasında bir getiri sağlıyor. Yani 10 kilovatlık GES’e yatırım yapan bir yatırımcı aylık 300 liralık elektrik faturası mahsuplaşacağı gibi 500 liralık kısmı da aylık gelir olarak elde edecek” diyerek aylık 800 TL getiri elde edilebileceğini söyledi.

Elektrik fiyatlarına ve doğalgaz faturalarına yapılan zamlar sonrası GES projelerinin önemi daha da artarken bedava elektrik kullanırken üzerine bir de para kazanmak isteyenlere çatıya güneş enerjisi paneli kurma tavsiyesi yapıldı. Günümüzde pek çok şirket anahtar teslim GES güneş enerjisi paneli maliyeti çıkartırken bu maliyetler içerisinde izin ve kurulum süreçleri de yer alıyor. Çatısına panel kurmak isteyenlere büyük fırsatlar sunulurken devlette 10 kilovatlık mini güneş paneli için izinde kolaylık sağlııyor. 10 kilovatlık bir ges kurulumu için ise çatıda 70 m2 bir alan ayrılması yeterli oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.