islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Macklemore Filistin İçin Şarkı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?

Macklemore Filistin İçin Şarkı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?
8 Mayıs 2024 12:00
A+
A-

Macklemore Filistin İçin Şarkısı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?

Macklemore’dan Filistin İçin Destek Şarkısı: ‘Hind’s Hall’

Macklemore, sadece müzik kariyeriyle değil, aynı zamanda sosyal ve siyasi aktivizmiyle de tanınıyor. Özellikle son dönemde, Filistin meselesine duyarlılığıyla dikkat çekiyor.

Macklemore’un aktivist kimliği, sosyal medyada da geniş yankı buluyor. Özellikle Filistin krizine ilişkin yaptığı paylaşımlar, genç nesiller arasında büyük ilgi görüyor. Macklemore, sadece bir sanatçı olarak değil, aynı zamanda toplumsal konulara duyarlı bir birey olarak da takdir topluyor.

‘Hind’s Hall’: Macklemore’un Ses Getiren Manifestosu

Macklemore’un son şarkısı ‘Hind’s Hall’, Filistin’e yönelik destek amacı taşıyor. Şarkının sözleri, Filistin’in maruz kaldığı zorluklara dikkat çekiyor ve adalet talebini vurguluyor. Macklemore, şarkının tüm gelirlerini UNRWA’ ya bağışlayacağını açıkladı. Bu adımıyla, sadece sözde değil, eylemle de Filistin halkının yanında olduğunu gösteriyor.

‘Hind’s Hall’, sadece müzikal açıdan değil, aynı zamanda sözleriyle de dinleyicileri etkiliyor. Macklemore’un sanatı, sadece eğlence aracı olarak değil, sosyal değişim için bir araç olarak da kullanılıyor.

UNRWA’ya Yapılacak Bağışlarla Desteklenen Bir Manifesto

‘Hind’s Hall’ adlı şarkısı, sanat eseri olarak değil, aynı zamanda bir yardım kampanyasına dönüşüyor. Şarkının tüm gelirleri, Filistin’e yapılan yardımları koordine eden UNRWA’ya bağışlanacak. Bu bağışlar, Filistin’deki insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Macklemore’un bu adımı, sadece müzik dünyasında değil, aynı zamanda sosyal aktivizm alanında da büyük yankı uyandırıyor. Sanatçıların sadece müzikleriyle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluklarıyla da anılması, kültürel etkilerinin ötesinde bir değer kazanmalarını sağlıyor. Macklemore’un ‘Hind’s Hall’ ile Filistin‘e yaptığı bu destek, müzik dünyasında yeni bir sosyal aktivizm dalgasının habercisi olabilir.

HABER YORUM

İsrail’in 7 Aydan beri Gazze’de sürdürdüğü katliam karşısında, Üniversite öğrencisinden tutun da futbolcusuna ve sanatçısına varana kadar dünya ayağa kalktı.

Hele ki dünyaca tanınan ve gençlerin severek dinlediği Macklemore’ın Filistin’e sahip çıkan şarkısı, insanlık ve barış adına, yüreğinde merhamet taşıyan herkes için bir umut ışığı oldu.

Macklemore’ın şarkısının gelirini de UNRWA üzerinden Filistinlilere bağışlayacak olması, insanlık adına sevindirici bir olay olarak görülüyor.

ABD Üniversitelerinde başlayan Filistin’e destek gösterilerinden sonra, bu satırlar aracılığıyla sormuş ve “Bizim Üniversitelerimiz ve gençlerimiz nerede?” demiştik. Daha sonrasında ise bizim Üniversitelerimizden de gösteri haberleri gelmeye başlamıştı.

Buradan tekrar sormak istiyoruz…

Bizim sanatçılarımız(!) nerede?

Bu milletin üzerinde milyarlarca para  kazanan şarkıcılar, komedyenler vs. nerede?

Mesela üç beş ağaç için ortalığı yakan, yıkan ve talan eden Gezicileri, 7 aydır soykırım yapılırken çıkıp konuşurken gören var mı?

Onların Filistin diye bir derdi yok anlaşılan…

Yoksa bizim şarkıcılarımız hala “Filistinliler de topraklarını sattı” madundalar mı?

Anlaşılan o ki, bütün dünya Filistin davasını anladı ama bizimkiler, “bana ne Filistin’den” diyerek,  beyinlerinin ne kadar küçük olduğunu bir kez daha ortaya koydular.

“Size ne dünyadan amaaan! Gidin, yiyin, için ve s……!”

Bir daha mı geleceksiniz dünyaya?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Macklemore'ın, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.