islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yunanistan: Mülteci Kampını Mülteciler Yaktı

Yunanistan: Mülteci Kampını Mülteciler Yaktı

Mirat Haber Ajansı

Yunan yetkililer, dört Afgan göçmenin, Yunanistan’ın doğusundaki Midilli adasındaki büyük Moria mülteci kampının çoğunu yok eden yangına karıştıkları iddiasıyla kundakçılıkla suçlandığını söyledi. İsim verilmeyen Afgan erkek göçmenler adada bir mahkemeye götürüldü ve daha sonra ifadelerini hazırlamaları için üç gün süre verildikten sonra polis gözaltına alındı. Yangınları çıkarmaya karıştığı iddia edilen diğer iki göçmen, Yunanistan anakarasında polis tarafından alıkonulan ancak resmi olarak suçlanmayan erişkin yaş altı kişiler. Çocuklar yangınlardan sonra Moria’dan anakaraya götürülen yaklaşık 400 refakatsiz küçüklerin arasındaydı.

Yangınlar geçen hafta Moria’daki aşırı kalabalık kampı silip süpürdü ve 12.000’den fazla göçmen ve mültecinin kaçmasına neden oldu. Kimse yaralanmadı. Yunan hükümeti, Moria’daki yangınların, COVID-19 salgını nedeniyle yerleşkenin tecrit edilmesinin ardından hapsedilmeyi protesto eden göçmenler tarafından kasten çıkarıldığını iddia ediyor. Yunan göç bakanı Perşembe günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, bunların çoğunun yeni bir tesise yerleştirildiğini bildirmiş, hızlı koronavirüs testlerinin eski Moria sakinlerinin 135’ini korona pozitif bulduğunu söylemişti. Bu kişilerin tıbbi bakımı aldıkları özel alanlarda tecrit edildikleri bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.