islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yunanistan ve Libya, deniz sınırını belirleme konusunda görüşecek

Yunan Başbakanı Mitsotakis Yunanistan ve Libya, Akdeniz’deki deniz bölgelerini belirleme müzakerelerinin yeniden başlatılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Yunanistan ve Libya, deniz sınırını belirleme konusunda görüşecek

Yunan Başbakanı Mitsotakis Yunanistan ve Libya, Akdeniz’deki deniz bölgelerini belirleme müzakerelerinin yeniden başlatılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Mirat Haber Ajansı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’e göre, Yunanistan ve Libya, Akdeniz’deki deniz bölgelerini belirleme müzakerelerinin, yeniden başlatılması konusunda anlaştılar. Dün bu açıklama, Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi başkanı Mohamed al-Menfi ile Atina’da yaptığı görüşmeden sonra geldi. El-Menfi ise iki ülke arasındaki tarihi bağları ve dostluğu vurguladı ve Yunanistan’ı Libya’nın Avrupa Birliği’ne ana kapısı olarak nitelendirdi.

Libya’nın yeni birlik hükümeti, otokratik lider Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden bu yana geçen on yıllık şiddetli kaos sırasında doğu ve batı bölgelerini yöneten iki savaşan yönetimin ardından 16 Mart’ta göreve başladı. Mitsotakis, Yunanistan’ın, 2019’da Türkiye ile bir deniz sınırı anlaşması imzalayarak, Trablus’taki dönemin Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) tarafından bozulan Libya ile ilişkileri sıfırlamayı hedeflediğini belirtti. Mesele, iki NATO müttefikini geçen yıl silahlı çatışmaya yaklaştıran Doğu Akdeniz’deki toprak ve enerji sorunları nedeniyle Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliği besledi. Yunanistan’ı o dönemde Libya’nın Atina büyükelçisi olan Menfi’yi sınır dışı etmeye sevk eden bu anlaşma, Türkiye ile Libya arasında, Yunanistan’ın Girit adasına yakın bir deniz sınırının haritasını çıkardı. Atina, yasal gücü olmadığını ve iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Libya’nın yeni hükümeti Türkiye ile tartışmalı anlaşmasını bozmaya istekli olacağını belirtmedi.

ETİKETLER: Yunanistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.