islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Zafer Demircan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oldu

Zafer Demircan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oldu
22 Haziran 2023 16:32
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Zafer Demircan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.

ARDEV’in kurucusu ve Mirat Haber yazarımız Ali Rıza Demircan hocamızın oğlu Ahmet Misbah Demircan’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevinden ayrılırken, Arkasından Zafer Demircan’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına tayin edilmesi, sevinmemize sebep olmuştur.

Tecrübeli ve pırıl pırıl bir insan olan Zafer Demircan, milletimizin iftihar edeceği bir vatan evladıdır. Rabbim onu ve mesai arkadaşlarını mahcup etmesin!

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcılığına atanan Sayın Zafer Demircan’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılı olması için dua ediyoruz.

İşte, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcılığına getirilen Zafer Demircan hakkında merak edilenler…

ZAFER DEMİRCAN KİMDİR?

1969 yılında Gölcük’te doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kocaeli’nde tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ni başarı ile bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans programına başladı. 1996 yılında Doktora programına kabul edildi ve 2001 yılında Doktora programını derece ile bitirdi. 1993-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları kapsamında İngiltere’de UMIST ve EXETER Üniversitelerinde çalışmalar yaptı. Yine bu süre içerisinde değişik sanayi projelerinde, proje yöneticisi ve danışmanlık faaliyetlerini yürüttü.

2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda göreve başladı. Enerji Uzmanı, Grup Başkanı olarak görev yapan Zafer DEMİRCAN, 2008-2012 yılları arasında Tarifeler Daire Başkanı olarak görevine devam etti. 2012-2017 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda, Enerji İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı görevine vekaleten görevlendirildi. 2019 yılında Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı olarak atandı.

Bilimsel dergilerde birçok bilimsel yayını ve çalışmaları yayımlandı. Hacettepe Üniversitesi’nde yarı zamanlı misafir öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etti.

Evli olan Zafer Demircan üç çocuk babasıdır.

MİRATHABER.COM

 

Zafer Demircan

 

ETİKETLER: Manşet, Zafer Demircan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.