islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

HACKERLER İSRAİL VERİ TABANLARINI HACKLEDİ Mİ?

HACKERLER İSRAİL VERİ TABANLARINI HACKLEDİ Mİ?
23 Nisan 2024 09:00
A+
A-

İsrail gazetesi Haaretz, bilgisayar korsanlarının İsrail’deki hassas veri tabanlarına yapılan son saldırılardan elde edilen sızıntıları yayınlamak için bir web sitesi oluşturduklarını söyledi.

Gazete, hackerların İsrail Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’na ait sistemlere girdikten sonra elde ettiklerini söyledikleri binlerce belgeyi sitede yayınladığını da sözlerine ekledi.

Haaretz, hackerların yakın zamanda Adalet Bakanlığı ve Dimona’daki nükleer araştırma tesisine bağlı sistemlere sızmayı başardıklarını belirtti .

9 Nisan’da “Israel Today” gazetesi, İsrail Savunma Bakanlığı’nın sistemlerinin hacklendiğini ve hackerların “hassas bilgileri” ele geçirdiğini ortaya çıkartmıştı. Gazetenin haberine göre, bilgisayar korsanlarının Savunma Bakanlığı için birer sözleşme niteliğinde olduğu iddia edilen belgeleri yayınladığını ve tüm bilgileri çeşitli forumlarda 50 Bitcoin (yaklaşık 3,3 milyon dolar) karşılığında satışa sunduğunu söylendi. Aynı zamanda neresi olduğu belirtilemeyen başka bir yerde de hackerların çok sayıda bilgi çaldıklarını haber verdikten sonra, İsrail’den 500 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını talep ettiklerine de yer verdi.

İsrail, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu en az 9.400 Filistinliyi hapishanelerinde tutukluyor. Bu kimselerin içinde bulunduğu koşullar ise Gazze Şeridi’nde devam eden yıkıcı savaşın başlangıcından bu yana gittikçe kötüleşti.

Gazete, “Savunma Bakanlığı’nın sistemlerine sızmanın, hükümet veya sivil diğer sistemlere sızmaktan çok daha tehlikeli olduğunu, çünkü güvenlik sisteminin İranlı bilgisayar korsanları ve diğerleri için stratejik bir hedef olduğunu” açıkladı.

İsrail’in tahminlerine göre, 5 Nisan’da hackerların İsrail Adalet Bakanlığı’nın internet sitesini de hackleyerek bakanlık çalışanlarına ilişkin bilgiler ve resmi belgeler de dahil olmak üzere büyük miktarda veri elde ettiği ifade ediliyor.

Adalet Bakanlığı ise böyle bir saldırının gerçekleştiğini inkar ediyor. Ancak her ne kadar inkar edilse de, olaylar hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar “Israel Today”e şu anda internette yaklaşık 100 gigabaytlık hassas bilgi bulunduğunu ve kaynağının Adalet Bakanlığı gibi göründüğünü söyledi.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

https://www.aljazeera.net/news/2024/4/16/%d9%82%d8%b1%d8%a7%d8%b5%d9%86%d8%a9-%d8%af%d9%88%d9%84%d9%8a%d9%88%d9%86-%d9%8a%d9%86%d8%b4%d8%b1%d9%88%d9%86-%d8%aa%d8%b3%d8%b1%d9%8a%d8%a8%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d9%86

 

ETİKETLER: İsrail, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.