islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ZAFER ŞAHİN: “PANDEMİ DİYE BİR ŞEY İCAT ETTİLER OYUNA GELDİK!”

ZAFER ŞAHİN: “PANDEMİ DİYE BİR ŞEY İCAT ETTİLER OYUNA GELDİK!”
13 Ağustos 2023 10:30
A+
A-

CNN Türk’te katıldığı bir programda gazeteci Zafer Şahin, Pandemi konusunda “Oyuna geldik” dedi.

Zafer Şahin, korona virüs salgınıyla alakalı büyük bir oyun oynandığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Evde Kal Türkiye‘ mesajını da eleştirerek, salgın süreciyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi diye bir şey icat ettiler. Kendimi eleştiriyorum buradan Melih Altınok’u da tebrik ediyorum. Bir tek o inanmadı. Melih, aşı olmadı biz üç tane olduk maalesef. Aşıyı bulan, yücelten insanlar nerede bilmiyoruz. Enteresan bir şekilde…. Acil servislerde kalp krizi ve inme vakalarının çok yüksek olduğu istatistiklerinden bahsediliyor. ‘Evde Kal Türkiye’ he evde kaldık. Yaşadığımız sorunların yüzde 80’i pandemiyle o üretim çarklarının durdurulmasından kaynaklanıyor. Bütün dünyada bir şey denediler adamlar açık açık. Arkasından dünyanın en büyük tahıl üreticisi Rusya ve Ukrayna’yı savaşırken gördük. Mesele yeni paylaşım savaşı. Biz buna da öncülük etmek istiyoruz’ diyor Biden. Hatta İngiltere uzun süre sokağa çıkma yasağı falan takmadı.”

HABER YORUM

Evet, Zafer Şahin pandeminin bir plandemi olduğunu anlamış ama biraz geç kalmış.

Diğer taraftan Zafer Şahin’e hatırlatmak isteriz ki, salgının dünya nüfusunu azaltmak gibi bir plan dairesinde başlatıldığını, gerekli testler yapılmadan piyasaya sürülen aşıların insan vücuduna zararlı etkiler yapacağını söyleyen sadece Melih Altınok değildi.

Bu konuda, başta Ali Rıza Demircan ve  Abdurrahman Dilipak gibi hocalarımız olmak üzere bazı gazeteci ve yazarlarımız, yazılarında dile getirdiler ama seslerini maalesef duyuramadılar. Hal böyle olunca da bütün dünya gibi ülke olarak biz de küresel güçlerin ve ilaç baronlarının oyununa geldik.

Şu anda bütün dünyada çekilen ekonomik sıkıntıların nedenlerinden en önemlisidir pandemi. İki yıl boyunca, insanların evlere hapsedilmesi ve üretim çarklarının durdurulması, yaşanan sıkıntıların başlıca sebeplerindendir.

İki yıl boyunca evlere kapatılan insanların, psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı da bir gerçek. İstatistiklere bakılırsa, o dönemde boşanmak için mahkemelere başvuran çiftlerin sayısının bile tavan yapmış olduğu görülür.

Zafer Şahin bizim gözümüzde usta bir kalemdir. Ancak kendilerine küçük bir tavsiyemiz olacak. Pandemi ya da buna benzer olağanüstü durumlarda, esen rüzgara kapılmadan biraz sağduyu ile hareket etmek gerekiyor. Kendisinden daha üstün kalemlere kulak vermesi ve onları desteklemesi gerekiyor.

MİRATHABER.COM