islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3440
EURO
34,9078
ALTIN
2.375,60
BIST
10.220,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ZENGİNLİK İLE FAKİRLİK İSRAF İLE TEMBELLİK İÇ İÇE

ZENGİNLİK İLE FAKİRLİK İSRAF İLE TEMBELLİK İÇ İÇE
5 Mart 2024 09:00
A+
A-

ZENGİNLİK İLE FAKİRLİK İSRAF İLE TEMBELLİK İÇ İÇE

Yeter sayıda milyonlarca aracın olduğu ülkemizde 2024 Şubat ayı satışlarına bakalım.

2024 yılı Şubat ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2023 yılı Şubat ayına göre %30,6 artarak 105.990 adet oldu ve tüm zamanların Şubat ayı rekoru kırıldı. 2024 Şubat ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %39,67artarak 82.277 adet olurken, hafif ticari araç pazarı %6,6 artarak 23.713 adet oldu.

NASIL DEĞERLENDİR MELİYİZ?

Ayda 105.990 ve günde 3655 araba satışı, ülkemizin zenginliğine güçlü bir işaret. Diğer taraftan zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan bir diğer anlatımla hafta bir -balığı geçtik-  et veya tavuk yiyemeyen milyonlar. Bu bir çelişki.

Fakir kesimler olarak niteleyebileceğimiz büyük çoğunlukta bile görülen sigara-içki-kumar, su, elektrik, giysi, hazır yemek, eğlence ve hatta ekmek israfı devasa bir problem olarak içimizde. Tembellikte kol geziyor.

İşverenlerimiz gerekli vasıflı veya öğrenmeye talip işçi bulamamaktan şikâyetçi. Tarımda, sanayide ve hizmet sektöründe giderek artan işçi açığımız var.  Ama milyonlarca işsizimiz olduğundan şikâyetçiyiz. Bu da bir tezat.

İnsanımız iş değil oturup emir vereceği sandalye ve masa arıyor. Ülkemizde on binlerce Afganlı, Suriyeli, Özbek, Türkmen ve Ermeni çalışacağı iş buluyor ama bizim insanımız iş bulamıyor? Sebebi tembellik değilse ne ola ki?

Bütün bunların yani azınlığın zenginliği ile çoğunluğun fakirliğinin bir arada oluşu ve israf ile tembelliğin içiçeliği bize bir yerlerde aksamanın olduğunu gösteriyor.

YARDIMLAŞMA KALKTI GİBİ

Zekât vericiler ve aile içinde yardımlaşmalar azaldı. Akraba içi ve komşular arası yardımlaşmalar kalktı gibi. Hırslar çoğaldı. Gözler doymuyor.  Nefsimiz için istenenler diğer insanlar için istenmiyor. İslâm’dan kopuş ahlaki değerlerimizi çökertti.

Başka çare yok. Eğitim, ahlak ve ekonomik düzenimiz islah edilmek üzere ele alınmalıdır.

Hükümetler, muhalefet, üniversiteler, sendikalar, sivil örgütler ve hatta diyanet ve ilahiyatlar bu problemlerin çözümü için var değil mi ?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.