islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5292
EURO
34,9276
ALTIN
2.434,24
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Zeytindalı’ndan Zeytindağı’na

Zeytindalı’ndan Zeytindağı’na

Bu gün Sabah vaktinde emanetini Rabbine teslim eden şair, yazar, mütefekkir ve gönül insanı Mustafa Yazgan’ı rahmetle yad ederken, daha önce sitemizde yayımlanan bir yazısını günün mana ve mahiyetine binaen yeniden yayımlıyoruz:

“Okuyucularım şaşırmasın! Başlıktaki kelimelerle hiç alâkası yokmuş gibi zannedecekleri bir girizgâh ile yazıma başlıyorum.

Evren’in sırlı bir varlığı olan “İNSAN”ı yaratan Allah, doğada insanın farklı biyolojik organlarına benzeyen sebze ve meyveleri, şifaları ile birlikte kullarının faydalarına lûtfetmiştir. Mesela:

Domates, bir kalp (yürek) şeklindedir. Ortadan kesiniz. Kalb’in sağ-sol odacıkları gibi bölümleri göreceksiniz. Kan görünümlü bu mübârek sebze, kalbin ve kanımızın en sâdık dostudur.

Ceviz’i kırıyoruz. İçinden sağ ve sol lobları bölünmüş mini bir beyin çıkıyor. Özellikle Omega3 zenginliği ile beyin fonksiyonlarına çok faydalı bir nimet, parmaklarımız arasındadır.

Kuru fasulye tânesine dikkat ettiniz mi? insandaki böbreklerin küçük bir örneğini şekillendirmiş.

Havuç’u yuvarlak dilimler hâlinde kesince bu kesitlerden her biri insan gözünü andırmıyor mu? Kivi de aynı…

Kereviz sapları, bacak ve kollardaki uzun kemikler gibidirler. Kemiklerin güçlenmesi için şifadır.

Bilim adamları, Patates yumrularının pankreas’a benzediğini ve çok sağlıklı bir besin olduğunu söylüyorlar.

Patlıcan, avakado ve armut kesitleri, rahimlerin görünümündedirler. Kanser’e karşı, hormonal sağlık içerirler.

Greyfurt, Portakal, Mandalina hanımefendilerin göğüs yapılarını simgeliyor. Koruyucu özellikleri var.

Soğan, mantar, üzüm salkımları, taneli meyveler de bu anlatım içinde…

Şimdi ana konumuza yaklaşıyoruz.

İncir, dallarda çift olarak asılı yaratılıyor. Kesitlerine dikkat edin. Erkeklerdeki erbezi (testis)ler gibi İncir tanecikleri “spermler”i çağrıştırıyor. İncir’in kısırlığa karşı çok etkin bir şifâ kaynağı olduğunu unutmayın. Tıp, bu konuda bilimsel neticeleri bildiriyor.

Pekiyi, kahvaltılarımızda soframızın baş misâfiri zeytin için bilim dostlarımız ne buyurmuşlar? Faydalarını saya saya bitiremedikleri zeytin’i de hanımefendilerin “yumurtalık”larına benzetmişler.

Sâdece bilim adamları değil, “âlim-ü küllî şey= her şeyi en iyi bilen”Allah da ezelî ve ebedi kitap Kur’an’da, bilim adamlarına “kevni=evrensel”hakikatı şöyle açıkılıyor:

İncir’e ve zeytin’e yemin olsun!(Kur’an: Tin Sûresi)

Yemin… Allah’ın yarattığı bazı varlıklara, özel bir kutsiyet yükleyerek, üzerlerine yemin ettiği mukaddesler şunlar:

Denize-Tur dağına-ilahi kitaba-meleklerin arş’taki tavafgâhı olan Beyt-i Mâmura-Gökyüzüne-Güneşe-Aya-Kaleme-Kur’ana-Rüzgâra-Yağmur yüklü bulutlara-Geceye-Sabaha-Kıyamet Gününe-Kendini pişmanlıkla kınayan nefise-Kâfir ruhları şiddetle çekip alan “ölüm meleğine”-Mü’min ruhları incitmeden alan meleke-Farklı boyutlarda yüzler gibi akan meleklere-Sabah yıldızlara-Şafaka-Burçlara-Aydınlanan Fecr vaktine-On geceye-Tek ve çifte-Nefslere bir takım yetenekler verene-İyilik be kötülükleri ilham edene-Sina dağına-Mekke’ye-Cihad’da koşan atlara…

Şimdi ana konumuza başlıyorum.

  • Türkiye, tarihi bir süreci yaşıyor.
    • Bu sürecin sonunda ya “zafer”…Ya zafer var.
    • Türkiye, teröre ve terörist örgütlere karşı (savaş değil) amansız bir “imha operasyonları”içindedir.
    • (savaş değil… Çünkü) Savaş, uluslararası “savaş hukuku”nu kabul etmiş devlet veya devletlere karşı yapılır. Terörist, hiçbir hukuku tanımayan, kan dökücü, çapulcu, ölüm ve kaos vahşetinin elemanıdır. Teröriste yardım eden devletler de teröristtir.
    • ABD ve İsrâil, terörist liderlerin sürükledikleri ve geriye dönüşü olmayan bir global felâket (catastrophe) çılgınlığı içinde Osmanlı coğrafyalarında yangınları körüklüyorlar. Korkuyorlar.
    • Hedef: Yükselen Türkiye…
    • Güneydoğu ve Doğuanadolu’da 35 yıldan bugüne yaşadığımız “Terör”binlerce şehidimize karşı bir çakıl taşı bile alınamadan yok ediliyor.
    • Güneydoğu hudutlarımız boyunca yapılandırılmak istenen ve her an Türkiye’miz için tehdit oluşturması istenen “Terör Koridoru”20 Ocak 2018 Cumartesi günü başlayan “Afrin”harekâtı ile paramparça edilmeğe başladı.
    • Harekâtın adı, barışı, mutluluğu, yeniden doğuşları simgeleyen “Zeytindalı”dır. Öyle bir dal ki gür yeşil yapraklarının arası yüzlerce olgun zeytinlerle donanmış. Her bir zeytin ana rahminde döllenmeyi bekleyen yumurtalar gibi. İsterseniz her bir zeytine bir köy, bir belde, bir dağ ismi de verebilirsiniz. (Meselâ: Bülbül-Şengal-Zehran-Kurni dağı-Burseya dağı-Kastel Cündo-Racu-Cinderesi-Edemanlı-Bak Ubasi…) Zeytinler, incirlerle buluşuyor.
    • Mehmetciklerimiz, incir tadında, kutlu bir seferde destan yazıyorlar. Son derece maşrû ve haklı olan bu kavuşmanın hukukî belgesi, son Osmanlı “Meclis-i Mebusan”ın ilan ettiği “MİSAK-I MİLLİ”dir. Evet… Kesinlikle Türkiye işgalci değildir.
    • 20.asrın başında (1914) son derece ahlâksız oyunlarla, oldu bittilerle iç ve dış ihanetlerle “Birinci Dünya Savaşı”na katılmaya mecbur edilen Osmanlının tapulu “ata toprakları”bugün (2018’de) bir kaos, bunalım, savaş, terör, kan, işkence, soykırımlar, göçler, gözyaşları, çaresizlik, zulüm, işgalcilere satılmış, Siyonist, mason, Bilderberg’ci, emperyalistlere uşaklık yapan hâinler eliyle kantonlara bölünmek istenmiştir. Bu hayâl çökertilmiştir.
    • Bu toprakların yer altı, yer üstü, bereketli kaynaklarını sömürmek isteyenler, 2002’de Allah’ın aziz Türkiyem’e ve Ümmet’e bahşettiği üstün yetenekli genç bir liderin (R.T.E) karşısında hizaya gelmek zilletine düştüler… Olay bu… Gerçek bu…
    • Fırat kalkanı, Afrin, Mümbiç, Doğu Fırat, Kuzey Suriye harekâtlarını şanlı ordumuzun “Zeytindalından-Zeytindağı”na uzanacak ve Kudüs’ün zincirlerini çözecek birer tatbikat gibi hissediyorum.
    • Bütün insanlık, zaman ve mekânların sezilmeyen, hızlı ve yoğun değişimini ürpererek hissetmelidir. Çünkü bu değişimin senaryosunu artık “Âlemlerin Rabbi”dünya sahnesinde uyguluyormuş sezisi içindeyim.
    • Kudüs, bizim “KIZILELMA”mızdır. Âzeri lehçesinde “Kızıl=Altın”demekmiş. Zeytindağı’nın bereketli tepelerinde elma bahçeleri var mıdır? Yahut “Kubbe-tüs Sahra”nın göz kamaştıran altın kubbesi midir, rüyâlarımıza giren?
    • Korkmayın ey Mûseviler! İsevileré Ve Müslümanlar! Gelen zeytindalı ile geliyorsa barış, sevgi, merhamet, geliyor demektir. Güven, nizam, hukuk geliyor demektir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.