islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4950
EURO
34,5933
ALTIN
2.480,51
BIST
9.567,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

2021 Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Mevlidi Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlenecek. Her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenciye bir cumhuriyet altını ödül olarak verilecek.

2021 Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Mevlidi Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlenecek. Her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenciye bir cumhuriyet altını ödül olarak verilecek.

Mirat Haber Ajansı

Yarışma 22 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.00’da çevrimiçi olarak yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşecek. Başvuru yapmak isteyen kişiler, yarisma.diyanet.gov.tr adresinden bireysel olarak internet yoluyla yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular bu site üzerinden gerçekleştirilecek.

Yarışmacıların sorumlu olacakları konu ise Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında yer alan “Hadislerle O’nu Anlamak” isimli eser olacak. http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden yahut satış bürolarından söz konusu eseri temin edebilecek.

Son başvuru tarihi 19 Mayıs

Başvurular ise 05 Nisan 2021 tarihinde başlayacak, 19 Mayıs 2021 tarihinde saat 23.59’a kadar devam edecek. Yarışmaya, örgün veya açık öğretime devam eden üniversite öğrencileri katılabilecek olup 1 Ocak 1993-1 Ocak 2004 arasında doğan üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek. T.C. vatandaşı olmayan yabancı öğrenciler yarışmaya başvuramayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadrolu ve sözleşmeli personeli yarışmaya katılamayacak.

Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları hususunda kendi beyanları esas alınacak olup yarışmayı kazandıkları takdirde bilgilerini ibraz etmeleri istenecek.

Kazanan kişiye cumhuriyet altını verilecek

Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Başkanlık tarafından bir cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. Ayrıca müftülükler imkânları nispetinde dereceye giren diğer öğrencileri ödüllendirebilecek .Ayrıca 2019 ve 2020 yıllarında yapılan “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”na katılarak ödül alan öğrenciler birinci oldukları takdirde bir sonraki yarışmacı ödüle hak kazanmış sayılacak.

Sonuçlar “Yarışma Sonuçları” sayfasından öğrenilecek

Yarışma sonuçları yarisma.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek. Aynı adresten katılımcılar doğru-yanlış yaptıkları soruları görebilecek. Her yarışmacı yarisma.diyanet.gov.tr adresine bırakılan linkten T.C. kimlik numarasını girmek suretiyle yalnızca kendisine ait Türkiye Geneli Puanı ve Sıralaması, Bölge Puanı ve Sıralaması, İl Puanı ve Sıralaması, Okul Puanı ve Sıralaması, doğru işaretlediği soru sayısı, yanlış işaretlediği soru sayısı ve boş bıraktığı soru sayısı bulunan yarışma sonuçları sayfasına ulaşarak yarışma sonucunu öğrenebilecek.

Sorumluluk ve tedbir yarışmacıya ait

Elektrik kesintisi vb. sebeplerden kaynaklı internet kopmaları ya da farklı şekilde sınavdan geçici kopmalar yaşanması durumunda süre devam edecek. Herhangi bir sebepten dolayı yarışma sayfasından çıkıldığı takdirde yarışma süresi devam edeceğinden dolayı sorumluluk ve gerekli tedbirleri almak yarışmacıya ait olacak.

Yarışma sırasında yeni sekme açıldığı takdirde yarışma sonlandırılacak. Yarışma süresi 80 dakika olacak ve yarışma 80 sorudan oluşup her bir soru 1.25 puan değerinde uygulanacak. Sorularından birinin veya birden fazlasının sonradan komisyon kararı ile iptali durumunda her bir adaya eşit olarak fazladan 1.25 puan verilecek.

Yanlış cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılacak. Yarışma sonunda “bitir” butonuna basmak suretiyle yarışmadan çıkanlar toplam yarışma süresi bitmeden çıkmış olsalar dahi kalan süreyi kullanmak için tekrar yarışma sayfasına giremeyecek.

Dereceye girenlerin tespitinde erkek ve kız öğrenciler ayrı kategorilerde değerlendirilecek. Eşitlik halinde, yaşı büyük olanlara öncelik verilecek. Yaşta da eşitlik olması halinde öğrenciler il müftülüğüne davet edilip çekilecek kura ile birinci tespit edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.