islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

30 İsraillinin Çocuğa Tecavüzüne Örtbas Çabası

30 İsraillinin Çocuğa Tecavüzüne Örtbas Çabası

Mirat Haber Ajansı

İsrail’in güneyindeki Eilat kentinde 30 İsrailli bir küçük çocuğa toplu tecavüzünün ardından açılan yargı sürecinde iddia makamının yayınladığı ayrıntılara karşı savunmaya ülkenin turizmine kötü tanıtımını yapacak diye beklenmeyen destek geldi. Kızıldeniz’deki popüler uluslararası turizm tatil beldesindeki kaynaklar, geçen ay yaklaşık 30 İsrailli Yahudi gencin 16 yaşına henüz ermemiş olduğu iddia edilen bir genç kadına bir otel odasında sırayla tecavüz ettiğini ortaya koymuş, İsrail polisi, mağdurun bu 30 tecavüzle suçlanan insan arasından yakaladığı toplam 11 şüpheliyi tutuklamıştı. Saldırının yaşandığı otelin yöneticisi de sorguya çekilerek gözaltına alındı. Otel müdürü suçu önleyememek ve polis soruşturmasına müdahale ederek vahşeti örtbas etmekle suçlanıyor.

Ön soruşturmada, kızın arkadaşlarıyla bir yaz gezisine çıktığı tespit edildi. Alkol aldıktan sonra kız tuvaleti kullanmak için kapısı açık odalardan birine gitti. Aynı odada sarhoşken ve tam olarak bilinci yerinde değilken tecavüze uğradı. Sanıklardan 27 yaşındaki Kuzey İsrail’den biri kızla mesajlaşıyordu. Mesajlardan birinde, bu kişi tecavüzün video kasetine sahip olduğunu söyledi. Yetkili, kanıtların toplu tecavüzün uzun süre devam ettiğini gösterdiğini söyledi. Kitlesel tecavüzün sosyal medyada yayınlanan ayrıntıları, İsrail insan hakları çevrelerinde öfke dalgasına yol açtı.

Dava, ifadelerin erkeklerin otel odasının dışında sıraya girdiğini ve kıza tecavüz etme sırasını sabırla beklediğini göstermesinin ardından bu soğuk kanlılık ve suç esnasındaki disiplin tüm dünyada şok dalgaları yaymıştı. Çok sayıda görgü tanığı olmasına rağmen, kimsenin müdahale etmediği ve hatta polise bile haber vermediği anlaşıldı. Dahası otel yöneticileri, otel sahipleri ve bazı yerel nüfuz sahibi kişiler konuyu çeşitli bahanelerle örtbas etmeye çalıştılar. Geçen yıl 19 yaşındaki bir İngiliz kadın da Kıbrıs’taki bir otelde yine İsrailli Yahudi erkekler tarafından toplu tecavüze uğramıştı ve bu örtbas edilmeye çalışılmışı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.