islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

IMF Mısır’a 1.67 milyar dolarlık yardımı onayladı

IMF Mısır’a 1.67 milyar dolarlık yardımı onayladı
Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Para Fonu (IMF), COVID-19’un ekonomik toparlanmayı tehdit ettiği korkusuyla Cuma günü Mısır’a 1.67 milyar dolarlık mali yardım yapılmasını onayladı. IMF yönetim kurulu, Mısır için 5,2 milyar dolar değerinde bir yıllık paketi Haziran ayında onayladı ve bu ikinci nakit diliminin ardından 3,6 milyar dolar serbest bırakılacak. IMF genel müdür yardımcısı Antoinette Sayeh, Mısırlı yetkililerin Covid-19 salgınını ve buna bağlı olarak ekonomik faaliyetteki kesintiyi iyi yönettiğini söyledi. Bununla birlikte, özellikle salgının ikinci dalgası yurtiçi ve küresel toparlanmanın hızına ilişkin belirsizliği artırırken, görünüm açısından hala riskler bulunmakta. Yüksek düzeydeki kamu borcu ve brüt finansman ihtiyaçları da Mısır’ı küresel finansal koşullardaki dalgalanmalara karşı savunmasız bırakıyor.

Geçen ay, IMF Mısır’a sanal bir ziyeret gerçekleştirdi ve ilke olarak ikinci nakit yükünü serbest bırakmayı kabul etti. Mısır’ın, ödemeler dengesi ve bütçe desteği sağlayarak COVID-19 salgınının yarattığı zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmak için yeni paketin gerekli olduğunu buldular. Program aynı zamanda yetkililere son üç yılda elde edilen makroekonomik istikrarı korumalarına yardımcı olacak, hassas grupları korumak için sağlık ve sosyal harcamaları destekleyecek. Fonlar ayrıca, orta vadede daha yüksek ve daha kapsayıcı büyüme ve istihdam yaratma ile sürdürülebilir ekonomik iyileşme için bir dizi temel yapısal reformu ilerletmek için de kullanılacak. IMF’nin hareket formu bir kez daha, uluslararası örgütler aracılığıyla diktatörlük rejimlerine sponsor olmanın doğru ve haklı olduğu hava durumu tartışmalarına yol açtı. Analistler, bu fonların Mısır’ın ekonomik sıkıntılarını telafi etmek için kullanılırken, binlerce siyasi mahkumun işkencesini denetleyen ve tarihin en kötü insan haklarından birini oluşturan Mısır Cumhurbaşkanı darbeci general Sisi’ye sadık olanları ödüllendirmek için de kullanılacağını söylüyor. Birçoğu, Mısır’ın devam eden karşı devrimine sponsor olmanın etik olup olmadığını sorguluyor, bu noktada ancak darbe sonrası rejime milyarlarca mali yardım sağlayan uluslararası aktörlerin suç ortaklığı ile başarılı olabilir. IMF kredisinin Mısır ekonomisinde yapısal reformu teşvik etmek yerine, güvenlik hizmetleri ve devlete ait işletmelerin hakim olduğu bir ekonomiyi daha da sağlamlaştıracağını ve koruyacağını iddia ediyorlar.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.