islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

59 yaşında üniversite kazanan emekli imam, kaydını oğluyla birlikte yaptı

Sakarya’da yaşayan ve 59 yaşında üniversite kazanan emekli imam Murat Keleş, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İslami İlimler Fakültesine kaydını oğluyla birlikte yaptı.

59 yaşında üniversite kazanan emekli imam, kaydını oğluyla birlikte yaptı
9 Eylül 2021 10:38
A+
A-

Beş çocuk babası Keleş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdi ve meslek hayatına imam olarak devam etti.

İmamlıktan emekli olan Keleş, hukuk fakültesi için Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlandı. DGS’de yeterli puanı alamayan Keleş, aynı zamanda bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. Keleş, YKS’de aldığı puanla ASBÜ İslami İlimler Fakültesi İlahiyat Bölümünü kazandı.

Ankara’ya kayıt yapmaya gelen Keleş, 59 yaşında üniversiteli olduğu için sevinç yaşadığını söyledi.

Çocuklarından ikisinin üniversite mezunu olduğunu, diğer ikisinin ise üniversite okuma aşamasında olduğunu belirten Keleş, “Çocuklarımla beraber üniversite okuyacağım inşallah.” dedi.

Murat Keleş, yaşıtlarının üniversite sınavına girmeleri için kararlı olmaları gerektiğini, öğrenmek isteyenlerin mutlaka başaracaklarını dile getirdi.

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz ise üniversitenin önündeki trafik ışıklarında karşılaştığı baba ile oğula yardımcı olmak için yanlarına gittiğini ve baba Murat Keleş’in oğlunun kaydını yapmaya geldiğini sandığını aktardı.

Demiröz, oğul Yıldırım Keleş’e şaka yoluyla “Hayırdır babanı kaydettirmeye mi geldin?” diye sorduğunu ve “Evet.” yanıtını aldığını söyledi.

Karşılaştığı durumun olağanüstü olduğunu belirten Demiröz, “59 yaşındaki Murat Bey’in böyle bir yola girmesi, üniversitemizi kazanması ve oğluyla birlikte üniversitemize kayıt yapmaya gelmesi bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.