islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5122
EURO
34,9033
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

600 BİN SIĞIR İTHALİ, ACİZLİK VE UTANMAZLIKTIR  

600 BİN SIĞIR İTHALİ, ACİZLİK VE UTANMAZLIKTIR   
17 Ocak 2024 11:00
A+
A-

Hayvanlar Allah’ın biz insanlara ikramıdır.

“Bir kısmına binmeniz, bir kısmıyla da yiyerek beslenmeniz için küçük ve büyükbaş emrinize amade kılan Allah’tır.” (Mümin 40/79)

Küçük ve büyük baş dediğimiz hayvan cinsleri ise bizler için son derece önemlidir. Örneğin koyun ve  keçi gibi sığır cinsinin de etinden, sütünden ve derisinden yararlanmaktayız.

ÜLKEMİZ HAYVANCILIĞA UYGUNDUR

Ülkemizi hayvancılık için uygun iklime ve bitki örtüsüne sahiptir. Akılcı politikalarla hayvancılığımızı geliştirebilir, ihtiyacımızı karşılamak bir tarafa ihracat bile yapabiliriz. 

Bu sebeple 600 bin sığır ithali Tarım ve Orman Bakanlığı, için büyük bir acizliktir, ayıptır, ülkemize ekonomisine darbedir.

Bakanlığın ithal  duyurusu, kahramanlığını açıklarken hırsızlığını  dile getiren çingene gibi zillet sergilemektir.

Şimdi utancımız olması gereken haberi okuyabiliriz.

BAKANLIK YENİ YILDA 600 BİN BAŞ SIĞIR İTHAL EDECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı için 600 bin baş besilik sığır ithal edecek. İthalatı, Et ve Süt Kurumu ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yapacak. ESK, besilik sığırların satış fiyatını da belirleyecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, 2024 yılı besilik sığır ithalatı ile ilgili ithalat talimatı ve teknik kriterleri yayınladı. Buna göre 2024 yılında üç dönem halinde toplam 600 bin baş besilik sığır ithalatı yapılacak. Fiili ithalat, belirtilen kurallara göre ESK tarafından gerçekleştirilecek. İthal edilecek besilik sığırların satış fiyatı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecek.

NEYİMİZ EKSİK Kİ YILLARDIR HAYVAN-ET İTHAL EDİYORUZ

Yurdumuzda güneş var, yağmur var, toprak var, bunun yanı sıra insan gücü var. Hayvancığı teşvik etme imkânlarımız da var.

Eksiğimiz organizedir, bilinçsizliktir, ayrıca sorumsuzluktur.

Ayıbımız çiftçimizi bankacılara mahkum etmektir, onların alın terlerini sömürtmektir.

Hamakatimiz  hayvancılıkla fiilen ilgisi olmayan yandaşlara ithal izni vermektir.

RABBİMİZE DE NANKÖRLÜK

Yüce kitabımız Kur’’an-ı Kerîm’de Rabbimiz bize etlerinden yememiz için sığır cinsini de ihsan etmiş ve ayrıca yetiştirme imkânlarını bahşetmişken milyonların üretimsizlik ve pahalılık sebebiyle ihtiyaç ölçüsünde et yiyememesi insanlarımıza karşı sorumsuzluk, Rabbimize karşı nankörlüktür.

Sözü Rabbimiz bırakalım:

Gerçek şu ki, sütlerini sağdığınız evcil hayvanların o mükemmel yaratılışında da elbette sizin için ibret verici yönler vardır. Şöyle ki, Biz bu hayvanların karınlarında ürettiğimiz lezzet verici ve tertemiz sütten içiriyoruz size. Bu hayvanlarda sizin için daha nice faydalar var. Ayrıca onların etlerinden de yersiniz.” (Müminûn 23/21)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: ALLAH, Allah inancı, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.