islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5689
EURO
34,8568
ALTIN
2.429,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Afganistan’da Kız Çocuklarının Gidebileceği Okullar Açılacak

Afganistan’da Kız Çocuklarının Gidebileceği Okullar Açılacak
17 Ocak 2022 14:26
A+
A-

Afganistan’da Taliban güçlerinin yönetimi devraldığı dönemden şimdiye dek eğitim sisteminde düzenlenen değişiklilerde sona gelindiği belirtildi.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi devraldığı dönemden şimdiye dek eğitim sisteminde yapılan değişiklilerde sona gelindiği ifade edildi.

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı dersliklerde eğitim görmesi amacıyla gerekli planlamaları ve hazırlıkları yapan Taliban yönetimi, 2022 senesinde kız okullarının eğitime açılmasını planladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili Associated Press ajansına demeç veren Taliban Sözcüsü ve yeni yönetimin Enformasyon ve Kültür Bakan Yardımcısı Zebihullah Mücahid yeni yılda ülke genelinde kız çocuklarının eğitim alabileceği okullar açmayı planladıklarını ifade etti.

Mücahid, kız çocuklarının eğitim almalarına yasak getirilmediğini, bunun bir kapasite meselesi olduğunu belirtirken, şimdiye kadarki en büyük engelin yeterli derslik ve okula gittikleri vakit kalabilecekleri yurt kapasitesinin bulunmaması olduğunu da sözlerine ekledi.

Kız çocuklarının eğitimine karşı olmadıklarına vurgu yapan Mücahid, yıl içerisinde bu problemi çözmeye çalışacaklarını da sözlerine ilave etti.

Zebihullah Mücahid’in açıklamasından edinilen bilgilere göre kadınlar sağlık ve eğitim sektöründeki işlerini de sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.