islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

70 kaplanı öldürmekle şöhretli avcı tutuklandı

Bangladeş polisi, yirmi yıldan fazla bir süredir aradığı, nesli tükenmekte olan en az 70 Bengal kaplanını öldürdüğüne inanılan vahşi yaşam avcısını tutukladığını ilan etti.

70 kaplanı öldürmekle şöhretli avcı tutuklandı
Mirat Haber Ajansı

Bangladeş polisi, yirmi yıldan fazla bir süredir aradığı, nesli tükenmekte olan en az 70 Bengal kaplanını öldürdüğüne inanılan vahşi yaşam avcısını tutukladığını ilan etti. Yerel polis şefi Said-ur-Rahman Salı günü yaptığı açıklamada, avcılık becerileri nedeniyle Kaplan Habib lakaplı Habib Talukder’in geniş Sundarbans mangrov (sulak tropikal bölge ağaçları) ormanının yakınında yaşadığını ve memurlar bölgeye baskın yaptığında kaçmakta olduğunu ifade etti. Rahman, 50 yaşındaki zanlının Güney Bagerhat’taki evinde yakalanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Dünyanın en büyük Bengal kaplanı popülasyonlarından birine ev sahipliği yapan Hindistan ve Bangladeş arasındaki mangrov orman bölgesi, Talukder’in avlanma yeriydi. Dev kedilerin postları, kemikleri ve hatta etleri, onları Çin’de ve başka piyasalarda satacak olan karaborsa tüccarları tarafından alınacaktı.

Talukder ormandaki yabani arılardan bal toplamakla yaban hayatına girdi, ancak büyük kedileri avlama ve tutuklanmaktan kaçınma yetenekleriyle yerel bir efsane haline geldi. Yerel bal avcısı Abd-üs-Selam, “ona hem saygı duyuyoruz hem de ondan korkuyoruz” diyor. “Ormanın içinde kaplanlarla tek başına savaşabilecek ve her seferinde kazanabilecek tehlikeli bir adamdır” diye ekliyor.

Yaban hayatı koruma yasası kapsamında açılan bir dizi davada aranan Talukder, uzun süredir kaçaktı. Polis, vahşi hayvanları avlamak için Sundarbans’da faaliyet gösteren çetelerle bağlantıları olabileceğini söyledi. Orman yetkilisi Joynal Abadin, Talukder’in üç kaplan ve beş geyiği avlamakla resmen suçlandığını söyledi. Ancak Talukder’in yerel halka, 20’li yaşlarının ortalarında bir kaplanı öldürdüğünden beri 70 kadar büyük kedi avladığını söylediği biliniyor. Bengal kaplanları, mangrov ormanlarının acı sularında yaşayabilmeleri ve avlanabilmeleri bakımından büyük kediler arasında benzersiz usta yüzücüler. Bengal kaplanları, nesli tehlikede olan türler ve araştırmalara göre, popülasyonları 2004’te 440 iken 2015’te 106’ya düşerek rekor bir düşüş kaydettiler. Kaçak avlanma ve haydutluğa yönelik bir baskının ardından, Bangladeş orman departmanı tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma, UNESCO mirası olan Sundarbans bölgesinde sadece 114 Bengal kaplanı buldu. Bölge orman koruma görevlisi Mainuddin Han, Talukder’in tutuklandığı haberlerinin kendilerine rahat bir nefes aldırdığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.